19.03.2012 - 18:53
Okunma (1468)
Yorum (0)
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Yüzünü Artık Eğitimcilere Dönmelidir

Milli Eğitim Bakanlığı Yüzünü Artık Eğitimcilere Dönmelidir

Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın, sivil bir eğitim sistemi için daha pek çok adımın atılması gerektiğini ifade ederek, “Eğitimdeki vesayetin bütün izleri silinmeli, düşüncelerine paralel bir şekilde öğrencilerin kılık kıyafetleri de sivilleşmeli, demokratik eğitim hakkının önündeki karma dayatması sona erdirilmelidir” dedi.

 

Afyonkarahisar Şubemiz, genişletilmiş il divan toplantısını Garden Hotel’de; Uşak Şubemiz, istişare toplantısını Fetih Öğrenci Yurdu’nda; İzmir Şubemiz, il divan toplantısını Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde; Manisa Şubemiz ise, genişletilmiş il divan toplantısını Manisa Öğretmenevi’nde yaptı. Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın, şubelerimizin toplantılarına katılarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

 

Düşünen, araştıran, soran, sorgulayan bireylerin yetiştirilmesi için eğitim alanında yapılması gereken pek çok değişikliğini bulunduğunu kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Andımız dahil, eğitimdeki vesayetin bütün izleri silinmeli, düşüncelerine paralel bir şekilde öğrencilerin kılık kıyafetleri de sivilleşmeli, üniformalı eğitime son verilmeli, demokratik eğitim hakkının önündeki karma dayatması sona erdirilmeli, sorunlara kalıcı çözüm bulmak için paydaşların önerileri dikkate alınmalıdır.”

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, geçmişten günümüze eğitimin paydaşlarının görüşlerine başvurmadan yaptığı bütün düzenlemelerin en fazla tartışılan ve mağduriyet üreten düzenlemeler olduğunu dile getiren Yalçın, “Bütün paydaşların mevcut hafızalarının sürece dahil edildiği çözümlerin kapsayıcılığı ve kalıcılığı herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Bakanlığın, demokratik yönetim anlayışının gereği olarak eğitimin paydaşlarının görüşüne başvurarak ortak aklı bulması en çok kendi işini kolaylaştıracaktır” şeklinde konuştu.

 

 

 

Son dönemlerde, eğitimcileri, sorunlardan daha çok yetkililerin kendileriyle ilgili söylemlerinin yıprattığını vurgulayan Ali Yalçın, şöyle konuştu: “Kamuda neredeyse en düşük ücreti alan konumuna düşürülen öğretmenler, sorunlarına çözüm beklerken, mevcut sorunlarını çözmek yerine yeni sorunların üretilmesi öğretmenleri üzmektedir. Bakanlık, eğitimde verimi artırma adına değişiklikler yaptığı bir dönemde eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin moral ve motivasyonunu bozacak söylemlerden uzak durmalı ve eğitim çalışanlarıyla ilgili iletişimin dilini yakalamalı; yüzünü de artık eğitimcilere dönmelidir.”

 

 

 

Sendikacılığıkavga zemininde rekabetten, rekabet zemininde akademik hizmet sendikacılığına dönüştürdüklerini ifade eden Yalçın, “Kurumsallaşarak ve her geçen gün güçlenerek yoluna devam eden Eğitim-Bir-Sen, eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda genel yetkili sendika olmakla kalmamışaynı zamanda eğitimin çözüm ortağı haline gelmiştir. Disiplin affı, promosyonların tamamının çalışanlara dağıtılması, sendikaların yönetsel süreçlerde paydaş olarak kabul edilmesi ve il disiplin kurulu, yüksek disiplin kurulu, ilk-orta ve yönetici atama komisyonları,danışma kurulları gibi yönetsel mekanizmalara katılması, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi gibi birçok konuda Eğitim-Bir-Sen’in imzası vardır” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Eylül 2010’daki referandumla elde ettikleri toplu sözleşme hakkına ilişkin uyum yasasının 17 aydır çıkarılmadığını belirten Yalçın, “Kamu çalışanlarıyla 2011 yılı toplu sözleşmesi yapılamamıştır. Aylardır Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu’nda bekleyen yasa tasarısı, Plan ve Bütçe Komisyonu’na yeni sevk edilmiştir. Yasa tasarısı komisyonlarda daha fazla bekletilmemeli, bir an önce Meclis Genel Kurulu’na gönderilerek yasalaşmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile farklı kurumlarda aynı unvanla çalışanlar için ‘eşit işe eşit ücret’ dengelemesi yapıldığını ve Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarındaki Genel İdare Hizmetleri Sınıfı çalışanlarının emsallerine göre mağduriyetlerinin giderildiğini kaydeden Yalçın, “Başka kurumlarda muadili yok diye öğretmen ve öğretim elemanları ise düzenlemenin kapsamı dışında tutulmuştur. Düzenleme, eğitimcilerin emeğinin karşılığını alamadığını apaçık ortaya çıkarmıştır. Hükümet yetkilileri, toplu sözleşme masasına hazırlığını yapmalı, öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetini çözecek şekilde gelmelidir. Adaleti sağlamayan eşitlik, eşitlik değildir. Eğitim çalışanları adalet istemektedir” dedi.

 

 

 

Ali Yalçın, 28 Şubat sürecinde MGK kararıyla dayatılan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim ile eğitim üzerinden toplum mühendisliği gerçekleştirildiğinin altını çizerek, kesintili eğitimle geçmişin prangalarından kurtulacaklarını söyledi. Bir sendikanın, sınıf öğretmenlerini tehdit ettiğini düşündüğü yeni düzenlemenin kısa zaman içerisinde sınıf mevcutlarının aşağı çekilmesi için bir fırsat oluşturacağını bildikleri halde kasıtlı olarak eğitimcileri huzursuz etmeye çalıştığına dikkat çeken Yalçın, Eğitim-Bir-Sen’in kendilerine oyun alanı bırakmayacağını ve eğitim çalışanlarının güvencesi olarak oluşabilecek her türlü mağduriyetin ve haksızlığın karşısında olacağını vurguladı.

 

 

 

İLKSAN konusuna da değinen Yalçın, sandığın aile şirketine dönüştüğünü dile getirerek, İLKSAN’ın feshedilmesi gerektiğini sözlerine ekledi

Keyword : Milli Eğitim Bakanlığı Yüzünü Artık Eğitimcilere Dönmelidir haberi , Milli Eğitim Bakanlığı Yüzünü Artık Eğitimcilere Dönmelidir oku , Milli Eğitim Bakanlığı Yüzünü Artık Eğitimcilere Dönmelidir konusu , Milli Eğitim Bakanlığı Yüzünü Artık Eğitimcilere Dönmelidir hakkında , Milli Eğitim Bakanlığı Yüzünü Artık Eğitimcilere Dönmelidir manşeti , Milli Eğitim Bakanlığı Yüzünü Artık Eğitimcilere Dönmelidir perde arkası , Milli Eğitim Bakanlığı Yüzünü Artık Eğitimcilere Dönmelidir olayı , Milli Eğitim Bakanlığı Yüzünü Artık Eğitimcilere Dönmelidir son dakika , Milli Eğitim Bakanlığı Yüzünü Artık Eğitimcilere Dönmelidir

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com