19.03.2012 - 18:52
Okunma (1497)
Yorum (0)
Paylaş

Yöneticilerin Kafası Karışık!

Yöneticilerin Kafası Karışık!

 

Taşra Teşkilatı Yöneticileri Yönetmeliğinin yayınlanma sürecinin uzaması yöneticilerin motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Bu süreçte zihinlerde oluşan soruların bir an önce cevap bulması gerekmektedir

 

İl/İlçe milli eğitim şube müdürlerinin, ilçe milli eğitim müdürlerinin ve il milli eğitim müdür yardımcılarının şu şıralar “Taşra Teşkilatı Eğitim Yöneticileri Yönetmeliğinin” yayınlanmaması dolayısıyla kafası çok karışık. Aslında zihin bulanıklığı, teşkilat yasası yayınlandıktan sonra başladı. Yani 14 Eylül 2011 tarihinden itibaren bu durum böyle devam ediyor. Önceleri şube müdürleri, 652 sayılı KHK nin 37. Maddesinin, 7 bendinde zikredilmiyordu. Bir ara rotasyon bu kadrolara uygulanmayacak mı? Diye düşünüldü. Çünkü KHK de, sadece il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin zorunlu yer değiştireceği yer alıyordu. Ama bu belirsizlik uzun sürmedi. 2 Kasım tarihinde yayınlanan 662 sayılı KHK nın 78. Maddesi ile bu tereddütler giderildi. Şimdi ise il milli eğitim müdür yardımcıları için aynı durum söz konusu. İl müdür milli eğitim yardımcıları ile ilgili her hafta bir söylenti yayılıyor. Onun için il milli eğitim müdür yardımcılarının zihinleri biraz daha fazla karışık durumda! Şube müdürleri ise yer değiştirme işlemleri nasıl gerçekleşecek diye heyecan ve merakla bekliyorlar. Bekleyiş uzadıkça da söylentilerde artıyor. Bu söylentiler müdürlerin psikolojisini olumsuz etkiliyor. Zihin karışıklığına neden olan dokuz soruyu aşağıda sıraladım.

 

1.Taşra teşkilatı eğitim yöneticileri yönetmeliği ne zaman yayınlanacaktır?

2.Yönetmelik sadece yer değiştirmeyi mi kapsayacaktır?

3.Yoksa yönetmelikte görevde yükselme ve ilk atama ile ilgili hükümler yer alacak mıdır?

4.Bu yaz rotasyon uygulaması yapılacak mıdır? Ertelenmesi düşünülüyor mu?

5.Rotasyon uygulamasından önce münhal bulunan ilçe milli eğitim müdürlükleri kadrosuna atama yapılacak mıdır? İnternet sitelerinde; Bakanlıkta böyle bir çalışmanın olduğundan bahsediliyor.

6.652 sayılı KHK nın 37.maddesinin 7.bendinde yer almayan il milli eğitim müdür yardımcıları rotasyon uygulamasının dışında mı tutulacaktır?

7.Taşra teşkilatında çalışan İlçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerini havuza alma ve havuzdan görev dağılımı yapılacağı hususunda ki haberler doğru mu?

8.Bundan böyle, il müdürlerinde olduğu gibi tüm ilçe milli eğitim müdürleri görevlendirme ile mi çalışacak?

9.İlçe milli eğitim müdürlüklerine yürürlükte ki yönetmeliğe göre atama yapıldığı takdirde şube müdürleri için görevde yükselme hayal mi olacak?

Şube müdürleri yatıp kalkıp bu soruların cevaplarını arıyorlar. Bu soruların biran önce cevap bulması ve bu belirsizliğin sona ermesi lazım. Belirsizlik ortamı yöneticilerin motivasyonunu olumsuz etkilemektedir.

Aslında sadece şube müdürleri değil diğer eğitim çalışanları da şube müdürlerine zorunlu yer değiştirme uygulaması yapılacak mı diye merak ediyorlar.

 

Davut ÇALIŞKAN

 

 

Keyword : Yöneticilerin Kafası Karışık! haberi , Yöneticilerin Kafası Karışık! oku , Yöneticilerin Kafası Karışık! konusu , Yöneticilerin Kafası Karışık! hakkında , Yöneticilerin Kafası Karışık! manşeti , Yöneticilerin Kafası Karışık! perde arkası , Yöneticilerin Kafası Karışık! olayı , Yöneticilerin Kafası Karışık! son dakika , Yöneticilerin Kafası Karışık!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com