19.03.2012 - 18:50
Okunma (1452)
Yorum (0)
Paylaş

Toplu Sözleşme Taleplerini Gizli Tuttular Çünkü

Toplu Sözleşme Taleplerini Gizli Tuttular Çünkü

 

Türkiye'nin en büyük memur Sendikası toplu sözleşme taleplerini gizli tutuklarını açıkladı.

 

Kamudanhaber.com olarak daha önce dile getirdiğimiz Memur Zammı ve Ek ödemeler başlıklı haberimizde de belirttiğimiz gibi Memur Sen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU toplu sözleşmenin 50 yılın toplu sözleşmesi olacağını ifade etti ve toplu sözleşmeye yönelik taleplerinin basında eskitilmemesi için açıklamadıklarını ifade etti.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Kocaeli İl Divan Toplantısında Toplu sözleşme ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Memur-Sen Genel Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise yaptığı konuşma da, “Bu ülkenin kaosa sürüklenmesini kendine geçim kaynağı sağlayan bir kesimin olduğu bir dönemi yaşıyoruz. 1992 yılında yola çıkarken vesayeti teşhir etmek için sendikacılık demiştik. Bu anlayış imralıylada kavga etmeyi, PKK ile de kavga etmeyi, jitem, KCK ile kavga etmeyi, sözde sendika yalaka sendika ile mücadele etmeyi katagorize yaklaşımları sergilenerek bir şeyler yapmaya çalışanlara inat bizler önce ekmek, sonra özgürlük şiarıyla yola çıkmıştık. Bizim amacımız bu ülkenin değerlerini yücelterek mazlumun yanında zalimin karşısında olmanın adıdır bu anlayış” dedi.

 

Gündoğdu, “ Bu il divan toplantıları yeni hedefler için önemlidir. Bugün eski Türkiye`nin referandumla tarihe karışma vesayetçi anlayışın çöpe atılması ile yeni bir başlangıç yapmıştır. Önemli engeller var. Eğitimde, toplu sözleşmeyi yeni anayasayı konuşuyoruz, Memur-sen bu çalışmada özde yer alıyor. Bizim şurada önerdiğimiz eğitim sistemi ile ilgili hiçbir hazırlığı olmayanlar şimdi şuarada alınan kararları tartışıyorlar. Bizlere de rövanş peşindemisiniz diyerek soruyorlar. Bunu biz rövanş olarak yapmıyoruz. Ama bizim bu tavrımız size rövanş gibi geliyorsa da evet rövanş yapıyoruz” dedi.

 

Gündoğdu konuşmasına devam ederek, “ Derin devletin sopasıyla halkı dövmeyi, sütçü imamın üniversitesinde başörtülü öğrencileri okuması için referandumda öncülük yapmadık mı? Bu çocukların geleceğini karartmak isteyen ne kadar oligarşik yapı varsa bunlarla kavga etmeye devam edeceğiz. Yerimiz milletin yeridir. Efendim dünyanın neresinde bu model var. Nerede bu eğitim sistemi var diyorlar. 210 ülkenin 196`sında kesintisiz sistem var. Yani şuanda tartışılanların daha önce konuşulmadığı gibi bir algı var. Sanki bir deli kuyuya taş atmışta bin kişi çıkaramamış görüntüsü veriliyor. Bu uzun süren tartışmalar sonucunda yapılmıştır. O şuralarda konuşulurken acaba bu konuşanlar neredeydi. Bunların kendileri de bir model oluşturamazlar sadece ne olursa olsun ona karşı tavır sergilerler” dedi.

 

Gündoğdu, “ Biz bu modeli 3 kez bilimsel çalıştay ve 1 uluslarası çalıştay düzenledik. Şuanda 17 bin okul öncesi öğretmene ihtiyaç var. 13 bin ücretli öğretmen var. Sınıf ortalaması OCD ortalaması 20. Neymiş 5. Sınıf öğretmenleri boşta kalacakmış. Aksine bu sistem ile bir tek öğretmen fazlalığı olmayacak. Yine yeni anayasa bir sıkıntılı süreç. Ancak referandumda olduğu gibi bizler STK`larla hazırlıklarımızı yapıyoruz. Referdandumda da destek verdik. Referandum ile millete dönen bir sistem var. Cumhuriyeti koruma görevi askere verilmişti. Cumhuriyeti millet korur. Yeni anayasa da en hazırlıklı kurum Memur-Sen. Devletin milleti mi olalım. Yoksa milletin devletimi olalım. İkinci önemli konu. Toplu sözleşme hakkı. Bu süreç beni kocattı. Anasol D hükümeti işlevsiz toplu sözleşme yasası ve Kamuse`nin % 5 baraj yasası ile sanki herşey çözülmüştü. Biz bunları aştık ve barajları kaldırttık” dedi. “ Hükümet yetkililerine de Moskova ile bile toplu sözleşme imzaladınız ama bizimle toplu görüşme yapıyorsunuz dedik. Bir daha masaya oturmayız dedik. Biz toplu sözleşmeyi söke söke aldık. İktidarın içersinde % 50 oy almaktan memnun olmamış gibi bir grup var. Ben buradan sayın bakan Hayati Yazıcı ya teşekkür ediyorum. Gerçekten bizlere çok iyi bir yaklaşım sergiledi. Ancak tam taslak meclise gitti ki devlet bakanlığı değil, Çalışma bakanlığına bağlandık. Burada da bakan Faruk Çelik`le 44 saat üç konfederasyon toplantı yaptık. İstediklerimizin % 85`ini pakete koydurduk. Ancak konuştuklarımız bakanlar kurulunda amuda kalkış gibi bir tasarı ile karşımıza çıktı” dedi.

 

Gündoğdu başbakan ile yaptığıgörüşme hakkında “ Bu süreçte Başbakanın rahatsızlığı bize biraz süre kaybettirdi. 13 gün önceki görüşme sonucunda hizmet kolu sözleşmesi ve SBS ile ilgili mutabakat sağladık. İldeki üye sayısı 100 olan il temsilcilikleri ile ilçelerde 50 üye sayısı bulunan temsilcilere haftada 4 saat ücretsiz izin hakkı sağlandı. Aday memurlar da artık asaletleri onaylanmadan üye olabilecek. Değerli arkadaşlarım bizden istenenler, bizim razı olmamızı isteyenlerin istediklerini yapsaydık toplu sözleşme imzalanır ve biterdi. Eğer bu sene toplu sözleşmeden istediğimizi alamaz isek, bizim 2 yıl kaybımız olur. Bu yasanın istediğimiz gibi geçmez isek 10`larca yıl kaybederiz. Taleplerin basında ezilmesini istemedik. Bu nedenle de açıklamadık” dedi.

 

 

Gündoğdu talepleri ile ilgili de birkaç maddeye değinerek, “ 4/C`lerin 11 aydan çalışma sürelerinin 12 aya çıkarılması. Dayanışma aidatı için kamu-senle ortak teklif vermiştik. Ama şimdi kabul etmiyorlar. Dayanışma aidatı ise yetkili sendikaya ödenecek. Ama Eğitim-birsen yetkili diye kamu-sen bunu kabul etmedi. Bu nedenle Mayıs ayına kadar eşlerinize hediye alın, çiçek alın ve sizler şu süreçte 570 bin olan üye sayımızı 700 bine çıkarmak için üye seferberliği başlatalım. 11 hizmet kolunun 7`sinde Memur-Sen yetkili. 3 sendika da Kamu-Sen, 1 sendikada da KESK yetkili. Milletin takımında 7 tanesi tamam geriye kalan 4`ünü de alalım ki milletin takımı daha iyi oynasın. Çünkü 4 oyuncunun nasıl coşkuyla oynadığından şüphemiz var” diyerek konuşmasını noktaladı.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Toplu Sözleşme Taleplerini Gizli Tuttular Çünkü haberi , Toplu Sözleşme Taleplerini Gizli Tuttular Çünkü oku , Toplu Sözleşme Taleplerini Gizli Tuttular Çünkü konusu , Toplu Sözleşme Taleplerini Gizli Tuttular Çünkü hakkında , Toplu Sözleşme Taleplerini Gizli Tuttular Çünkü manşeti , Toplu Sözleşme Taleplerini Gizli Tuttular Çünkü perde arkası , Toplu Sözleşme Taleplerini Gizli Tuttular Çünkü olayı , Toplu Sözleşme Taleplerini Gizli Tuttular Çünkü son dakika , Toplu Sözleşme Taleplerini Gizli Tuttular Çünkü

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com