19.03.2012 - 18:48
Okunma (1574)
Yorum (0)
Paylaş

YGS ye Girecek Öğrencilere Altın Öğütler

YGS ye Girecek Öğrencilere Altın Öğütler

 

 

Merzifon Ahi Dershanesi Müdürü Nuri Görgel, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı(YGS)'na girecek öğrencilere ve velilere uyarılarda bulundu.

 

Amasya'nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Ahi Dersanesi, öğrencilerinin YGS'de başarılı olmaları için uymaları gereken kurallara dikkat çekti. Dersane müdürü Nuri Görgel, bu süreçte öğrenciler kadar anne babalara da çok iş düştüğünü ifade etti.

 

Çalışma ve ev ortamını sakin ve verimli bir ortam haline getirmenin bütün aile bireylerinin en önemli görevi olduğunu kaydeden Görgel, bunun için evdeki yaşam koşullarını abartmadan öğrenme ortamına uygun bir şekle dönüştürmenin mümkün olduğunu kaydetti. Görgel, bu konuda şunları söyledi: "Evde televizyon kullanımına sınırlama getirilmeli. Çocukların ilgisini çekecek programlar, özellikle diziler akşam saatlerinde izlenmemeli. Erkekler de film, maç yorumları gibi programlara sınırlama getirmeli. Hele çocuğun çalışma odasına televizyon veya müzik sesi asla ulaşmamalı. Bunun için çocukların okul veya dershanede oldukları saatlerde annelerin televizyona doyup, çocuklar eve gelince televizyonu kapatmaları en doğrusudur. Çocuk ders çalışırken ebeveynlerin kitap okumaları en uygun davranıştır. Misafir kabullerine sınırlama getirmek gerekir. Çocuklar evde iken eşler arasında tartışmalar çocuğun moralini bozar, çalışma verimini düşürür. Kaygıya neden olabilecek konuşmalar evde yapılmamalı. Çocuktaki kaygının azalması için evde sınavı ve sınav sonuçlarını konuşmamak gerekir. Tatil planlarını çocuğun sınav sonucuna göre yapmamalısınız. Çocuğa verilen harçlık, ödül gibi şeyleri sınavın sonucuna bağlamamalı, çocuğun yanında baskı aracı olarak kullanmamak gerekir. Sevginizi sınava endeksli hale getirmeyin. Çocukların beslenmesine dikkat edin. Son 10 günlük sürede, kahvaltı yapsa da yapmasa da kahvaltıyı her sabah ona hazırlayın. Bu onun güne istekli ve mutlu başlamasına vesile olacaktır. Günlük fizyolojik enerjisini almayan öğrencinin öğrenme faaliyeti çok cılız geçer. Haftanın bir gününde 2 -3 saat hep beraber zaman geçirin. Burada aile bağlarını güçlendirin; dünyadan havadan-sudan sohbet edin. Ancak sınav hakkında konuşmamaya dikkat edin. Çocuğunuz sınavda ister başarılı olsun isterse sizin istediğiniz sonucu alamasın onlarla her zaman iftihar ittiğinizi onlara hissettirin. Bu onların başarısını artıracaktır."

 

Sınava girecek öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Görgel, bu konuda da şu hususlara dikkat çekti: "Sınava bir gün kala çalışmayı bırakın. Sevdiğiniz kişilerle birlikte, hoşunuza giden faaliyetleri yapın. Sakin bir gün geçirmeye bakın. Sınavda gerekli olan tüm belgeleri, hazırlayıp sabah kolay bulacağınız bir yere koyun. İyi uyumak için erkenden yatağa girmeyin. Bu durum uykuyu daha da kaçırabilir. Önceden bedenin alıştığı saatte yatın. Uyuyamıyorsanız sorun haline getirmeyin. Hiç uykusuz da sınava girilip başarılı olunabilir. Sabah güzel bir duş insanı kendine getirir. Bunu unutmayın ki istenmeyen bir uykusuzluk moralinizi bozmasın. Sınav sabahı her gün olduğu gibi normal kahvaltınızı yapın, arkasından duanızı da yaparak sınav salonuna doğru yola çıkın."

 

 

personelmeb

Keyword : YGS ye Girecek Öğrencilere Altın Öğütler haberi , YGS ye Girecek Öğrencilere Altın Öğütler oku , YGS ye Girecek Öğrencilere Altın Öğütler konusu , YGS ye Girecek Öğrencilere Altın Öğütler hakkında , YGS ye Girecek Öğrencilere Altın Öğütler manşeti , YGS ye Girecek Öğrencilere Altın Öğütler perde arkası , YGS ye Girecek Öğrencilere Altın Öğütler olayı , YGS ye Girecek Öğrencilere Altın Öğütler son dakika , YGS ye Girecek Öğrencilere Altın Öğütler

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com