18.03.2012 - 19:50
Okunma (1727)
Yorum (0)
Paylaş

Okullarda Balo Dönemi Bitiyor

Okullarda Balo Dönemi Bitiyor

 

EĞİTİM öğretim yılının sonuna üç aylık bir süre kalmışken Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan okul yönetimlerini ve velileri yakından ilgilendiren yıl sonu etkinlikleriyle ilgili önemli bir karar alındığını açıkladı

 

Okul dışında yapılan mezuniyet etkinliklerinin okul tarafından organize edilmesine son verdiklerini söyleyen Aydoğan, “Mezuniyet balosu ya da yıl sonu etkinliği adı altında okul tarafından organize edilen ve velilere ağır yükler getiren etkinliklerin yapılmasını istemiyoruz” dedi.

 

Öğrencilerin stres attığı ve eğlendikleri yıl sonu eğlencelerinin okul içinde yapılmasına destek verdiğini de belirten Aydoğan şunları söyledi:

 

Okul müdürlerine söylendi

 

“Ankara’da yıl sonlarında okul tarafından dış mekanlarda yapılan ya da okul içine yüksek bütçeli sanatçıların getirilmesiyle organize edilen yıl sonu etkinlikleriyle ilgili velilerin bir süredir şirketleri oluyordu.

 

Velilere ağır yük getiren, özel kıyafetler diktirilen, okulun organize ettiği bu faaliyetlere son verdiğimizi okul müdürleriyle yaptığımız toplantıda kendilerine anlattık.

Müdürlerimizden okul dışında herhangi bir organizasyonu okulun yapmasını ve velilere bunun dayatılmasını istemediğimizi söyledik.

 

Anne baba eziliyor

 

Bunun dışında, milli eğitimin temel amaçlarına uygun, mezuniyet törenlerinin yapılmasını istiyoruz. Bu konuda da okullarımıza destek vermeye hazırız. Çocuklarımızın kendi içlerinden çıkan yeteneklerle eğitim öğretim yılının sonunda eğlenceli vakit geçirmesini istiyoruz.

Uygulamamız tamamen ekonomik temelli bir tasarruf. Çocuk velisine gidip, ‘Baba bugün mezuniyet töreni var’ dediğinde, ‘Şu kadar para vermeliyiz, kıyafet diktirmeliyiz’ dediğinde anne baba bunun altında eziliyor.

Geçtiğimiz sene bu konuda çok müracaat oldu. Veliler mağduriyetlerini belirttiler, biz de bu doğrultuda karar verdik.”

 

Haber Kaynağı: Hürriyet

Keyword : Okullarda Balo Dönemi Bitiyor haberi , Okullarda Balo Dönemi Bitiyor oku , Okullarda Balo Dönemi Bitiyor konusu , Okullarda Balo Dönemi Bitiyor hakkında , Okullarda Balo Dönemi Bitiyor manşeti , Okullarda Balo Dönemi Bitiyor perde arkası , Okullarda Balo Dönemi Bitiyor olayı , Okullarda Balo Dönemi Bitiyor son dakika , Okullarda Balo Dönemi Bitiyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com