18.03.2012 - 19:37
Okunma (1353)
Yorum (0)
Paylaş

Uyku Apnesi Kazalara Yol Açıyor

Uyku Apnesi Kazalara Yol Açıyor

Türk Uyku Tıbbı Derneği Başkanı Prof. Dr. Derya Karadeniz, dünya istatistiklerine göre, trafik kazalarının üçte birinin uyku apnesi sendromu nedeniyle olduğunu söyledi.

Karadeniz, eğer hastalık tedavi edilirse bu kazaların yüzde 73 azaldığını kaydetti. 16 Mart Dünya Uyku Günü nedeniyle Philips tarafından düzenlenen panelde uyku apnesinin sebebi, tedavi yöntemleri, uyku bozukluklarının insanların hayatını nasıl etkilediği tartışıldı.

 

Panelde konuşan Karadeniz, uzun vasıta şoförlerinde uyku apne sendromunun sorgulanma zorunluluğu olduğunu ama denetimlerde sıkıntı yaşandığını söyledi. Karadeniz, "5.021 kişi üzerinde 12 bölgede yaptığımız bir çalışmada uyku apne sendromu sıklığının ülkemizde yüzde 14 olduğunu saptadık. Uyku apne sendromunun bu kadar sık rastlanmasına rağmen eğer teşhis edilirse tedavisi çok rahat yapılabilen bir hastalık olduğunu söyleyebiliriz." diye konuştu.

 

Uyku bozuklukları uzmanı Dr. Sabri Derman ise uyku bozukluklarının saptanamadığı için bu kadar başa çıkılmaz olarak görüldüğünü belirterek, "Yüzde 99,9 insanın düşündüğü gibi uyku, bir dinlenme hali değildir. Uyku, beyin için olmazsa olmaz bir süreçtir. O süreç içinde yaptığı iş, gün içinde gelen bilgilerin değerlendirilmesi ve sınıflandırılmasıdır. Uyku apnesinin yaptığı en büyük hasarlardan birisi beynin sürekli olarak kısa kısa uyandırılması sebebiyle bilgilerin değerlendirilmesi fonksiyonunun bozulmasıdır. Sonuçta bunu yaşayan insanlar yorgun, keyifsiz ve isteksiz uyanıyorlar. Uyku hastalarının büyük bir çoğunluğu bu nedenle depresyon yaşıyor." dedi.

 

Uzm. Dr. Muhammet Emin Akkoyunlu da dikkat gerektiren iş kollarında uyku apnesi sendromu yaşanmasının çok tehlikeli olduğunun altını çizdi.

 

zaman

Keyword : Uyku Apnesi Kazalara Yol Açıyor haberi , Uyku Apnesi Kazalara Yol Açıyor oku , Uyku Apnesi Kazalara Yol Açıyor konusu , Uyku Apnesi Kazalara Yol Açıyor hakkında , Uyku Apnesi Kazalara Yol Açıyor manşeti , Uyku Apnesi Kazalara Yol Açıyor perde arkası , Uyku Apnesi Kazalara Yol Açıyor olayı , Uyku Apnesi Kazalara Yol Açıyor son dakika , Uyku Apnesi Kazalara Yol Açıyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com