17.03.2012 - 16:17
Okunma (1430)
Yorum (0)
Paylaş

Dişler Üzerindeki Tabaka, Diş Eti İltihabına Sebep Oluyor

Dişler Üzerindeki Tabaka, Diş Eti İltihabına Sebep Oluyor

'Dental plak' denilen mikrop tabakasının dişler üzerinde birikmesine izin verilirse bu tabaka içinde yaşayan bakteriler tarafından üretilen zararlı maddeler diş etlerinde iltihaba yol açıyor.

Diş eti rahatsızlığı, ağız kokusu, kırmızı ve sis diş etleri, ağızda tat bozukluğu, diş etlerinin çekilerek diş kökünün açığa çıkması, sallanan dişler, zamanla eğilen ya da çarpıklaşan dişler, diş eti kanaması (diş fırçalarken ya da kendiliğinden) belirtileriyle rahatsızlığı hissettiriyor.

 

Dişhekimi Dr. Duran Tekin, diş eti iltihaplanmasının dişlere zarar verdiğini ifade etti. Tekin, diş üzerinde oluşan tabakaya dikkat edilmesini isteyerek, "Diş eti iltihabı sadece gözle görülen diş etini değil, kemik dokuyu da etkileyeceğinden kontrol altına alınmayan bir diş eti rahatsızlığı sonuçta çürüksüz dişlerin sallanmasına ve çekilmesine neden olacaktır." diye konuştu. "Dental plak, dişler üzerinde düzenli olarak biriken mikrop tabakasıdır. Bu tabaka istenmeyen 2 şeyi oluşturur; diş çürüğü ve diş eti hastalığı. Dental plak, yumuşak ve renksizdir. Bu nedenle belli bir kalınlığa ulaşmadan görülemez." diyen Dr. Tekin, iltihaplı diş etinin kırmızı veya sis görünümünde ve fırçalarken kanama yaptığına işaret etti.

Keyword : Dişler Üzerindeki Tabaka, Diş Eti İltihabına Sebep Oluyor haberi , Dişler Üzerindeki Tabaka, Diş Eti İltihabına Sebep Oluyor oku , Dişler Üzerindeki Tabaka, Diş Eti İltihabına Sebep Oluyor konusu , Dişler Üzerindeki Tabaka, Diş Eti İltihabına Sebep Oluyor hakkında , Dişler Üzerindeki Tabaka, Diş Eti İltihabına Sebep Oluyor manşeti , Dişler Üzerindeki Tabaka, Diş Eti İltihabına Sebep Oluyor perde arkası , Dişler Üzerindeki Tabaka, Diş Eti İltihabına Sebep Oluyor olayı , Dişler Üzerindeki Tabaka, Diş Eti İltihabına Sebep Oluyor son dakika , Dişler Üzerindeki Tabaka, Diş Eti İltihabına Sebep Oluyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com