17.03.2012 - 16:15
Okunma (1415)
Yorum (0)
Paylaş

Tıp Fakültelerinin Kontenjanı Artacak

Tıp Fakültelerinin Kontenjanı Artacak

Akdağ, 700 tıp öğrencisine nasihatte bulunarak 'mesleğinizin kıymetini bilin' mesajını verdi.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 700 tıp öğrencisine nasihatte bulunarak 'mesleğinizin kıymetini bilin' mesajını verdi.

 

Fatih Üniversitesi, 35 ülkeden 700 öğrencinin katılımıyla Kızılcahamam Asya Termal Otel'de 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor. Alanında uzman akademisyenlerin ve tıp doktorlarının vereceği konferanslarla öğrencilerin bilgi ve birikimlerinin artırılması, özgüvenlerinin farkına varmaları hedefleniyor. Kongrenin açılışında konuşan Akdağ, hekimlik mesleği ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Bizim mesleğimize hep kutsal diyorlar. Neden kutsal? Sonuçta bir pozitif bilimle uğraşıyorsunuz. Çünkü biz insanla doğrudan ilgilenen bir mesleğin mensuplarıyız. İnsanlar hastalandıklarında, çocukları hastalandıklarında, anaları, babaları, eşleri, yakınları hastalandıklarında, bizim karşımıza geliyorlar. Bir medet umuyorlar. Aslında hepimiz biliyoruz ve bilmeliyiz ki şifayı veren Allah'tır. Biz şifayı veremeyiz. Hekimler olarak biz o şifaya giden yolda bir vesile olabiliriz" dedi.

 

BÜYÜK İŞ YÜKÜ VAR

 

Tıp fakültelerinin kontenjanlarının artırılmasıyla ilgi bir açıklama yapan Akdağ, "İhtiyaç açık. Biz yılda 12 bin kontenjan oluşturulmasına ve bunun 10 yıl devam etmesine inanıyoruz. Hekimlerin üzerinde büyük bir iş yükü var. Vatandaşlarımızın da hekim yetersizliğinden dolayı zaman zaman sıkıntı çekiyorlar. Onun için de bu sayıyı artıracağız" diye konuştu.

 

Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da böyle bir kongre düzenlemekteki amaçlarının, tıp alanında araştırmaya açık sahalarda öğrenciler ile hocaların birlikte çalışmasını teşvik etmek olduğunu söyledi.

 

 

 

Bugün

Keyword : Tıp Fakültelerinin Kontenjanı Artacak haberi , Tıp Fakültelerinin Kontenjanı Artacak oku , Tıp Fakültelerinin Kontenjanı Artacak konusu , Tıp Fakültelerinin Kontenjanı Artacak hakkında , Tıp Fakültelerinin Kontenjanı Artacak manşeti , Tıp Fakültelerinin Kontenjanı Artacak perde arkası , Tıp Fakültelerinin Kontenjanı Artacak olayı , Tıp Fakültelerinin Kontenjanı Artacak son dakika , Tıp Fakültelerinin Kontenjanı Artacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com