17.03.2012 - 16:14
Okunma (1474)
Yorum (0)
Paylaş

Memura Sosyal Denge Komisyonda

Memura Sosyal Denge Komisyonda

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Görüşülmekte Olan 4688 No’lu “Kamu Görevlilerine Toplu Sözleşme  Hakkı Getiren” Yasa Tasarısı Çalışmalarına  Katılarak ,Komisyon  Üyeleri İle  İkili Görüşmeler Yaptı.

 

-SENDİKA ADINA KIRMIZI ÇİZGİLERİ ,MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI AHMET GÜNDOĞDU DİLE GETİRDİ.

 

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay,Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç,Genel İdari Mali Sekreter Gürkan Alper, ,TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan 4688 no’lu yasa tasarısı ile ilgili olarak komisyon çalışmalarını izlediler.

 

 

Plan Bütçe Komisyonu başkanı ve üyeleri ve diğer birçok milletvekilleri ile ikili görüşmeler yaparak,şu an yapmakta olduğumuz Sosyal Denge Sözleşmelerinin,neden aynı şekilde yapmaya devam etmemiz gerektiğini, ve neden  en sağlıklı yöntemin bu olduğunu anlattılar.Milletvekillerini adeta yakın markaja alarak tek tek bilgilendirme yapan ,Genel Merkez Yöneticileri ,milletvekillerinin konuyla ilgili sorularını cevaplandırdılar.

 

Komisyonda,sendikamızın bazı maddelerle ilgili endişelerini dile getiren isim ,Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu oldu.

 

 

 

Gündoğdu yaptığı konuşmada şu konuların altını çizdi;”  Sosyal denge sözleşmesinde hizmet kolu kapsamındaki bütün kurumları kapsaması  gerekiyor. Yasanın yürürlüğe girmesiyle, bu konuda daha önce yaşanan ve yaşanmakta olan sıkıntıların yasal teminatla sona erdirilmelidir. işçilere tanınan hakların tamamının memurlara da tanınması bizler için son derece önem arz etmektedir. Toplu sözleşmenin, masada anlaşılması halinde iki yıl, Kamu Görevliler Hakem Kurulu’na başvurulması halinde bir yıl olması gerekir, toplu sözleşmenin kapsamının daraltılmaması gerekmektedir. Kamu görevlilerinin tamamın ilgilendiren konuların masanın konusu olması gerekir, bunu kısıtlayan maddenin tasarıdan çıkarılmasını talep ediyoruz. Sendika üyesi olması engellenen memurlara da örgütlenme ve sendika üyesi olma imkanı verilmesini istiyoruz, sendikalı olmalarını kısıtlayan hükümlerin tasarıdan çıkarılması gerektiğini düşünmekteyiz. Yetkili konfederasyona haksızlık yapılıyor. Ancak hem bakanlık, hem komisyon hem de sendikalar yetkili konfederasyona, yetkili sendikaya tanıdığı hakkı tanımamakla haksızlık ediyor. Buradan öneriyorum; yetkili işçi sendikasının oturduğu toplu iş sözleşmesi masasına diğer işçi konfederasyonları da otursunlar. Hatta hükümeti temsilen oturanların yanına da muhalefet temsilcileri de yer alsın. Bu örneği, durumun vahametini anlatmak için veriyorum”dedi.

 

 

 

Komisyonda  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’de bir konuşma yaptı;”

 

Bakanlıkta konunun sosyal taraflarıyla uzun bir çalışma sonrası bir taslak hazırlayıp, 19 Ekim 2011 tarihinde Bakanlar Kurulu’na sevk ettik. 12 Haziran’dan 19 Ekim’e bakarsak, iyi bir çalışma yapıldığı görülür. Bakanlar Kurulu ise 20 Ocak 2012’de, kanun tasarısı olarak TBMM’ye sevk etti. Alt komisyonda 15 madde üzerinde değişiklik yapıldığını görüyorum. Bu son derece önemli. Bizim gönderdiğimiz taslak, bakanlar kurulunun gönderdiği tasarıdaki değişiklikleri demokratik açıdan önemli buluyorum. Komisyon ve genel kurulun katkıları da önemlidir.” şeklinde konuştu. Yasanın bir an önce çıkmasının önemine de dikkat çeken Bakan Çelik, kamu çalışanlarının toplu sözleşmeyle belirlenecek zamlı maaş alması için 2012 yılı için toplu görüşme yapılmadığını hatırlatarak, “Bu tasarının bir an önce genel kurula taşınması ve yasalaşması, kamu çalışanlarının zamlı maaş almaları açısından büyük önem taşımaktadır.” dedi. Konuşmaların ardından, tasarının maddeleri üzerine görüşmelere geçildi. 16 Maddeye kadar gelindi.Komisyon çalışmasına 20/03/2012  Salı günü toplamak  üzere ara verdi.Komisyon Yerel yönetimleri ilgilendiren Sosyal Denge Sözleşmesi maddesinde Mürsel Turbay’ın açıklamalarını dinleyecek.

Keyword : Memura Sosyal Denge Komisyonda haberi , Memura Sosyal Denge Komisyonda oku , Memura Sosyal Denge Komisyonda konusu , Memura Sosyal Denge Komisyonda hakkında , Memura Sosyal Denge Komisyonda manşeti , Memura Sosyal Denge Komisyonda perde arkası , Memura Sosyal Denge Komisyonda olayı , Memura Sosyal Denge Komisyonda son dakika , Memura Sosyal Denge Komisyonda

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com