17.03.2012 - 16:03
Okunma (1421)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitimci Gözüyle 4+4+4

Eğitimci Gözüyle 4+4+4

 

İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Erdoğan: "15 yıl önce buharlaşan eğitim sistemi, atılan bu adım ve yapılan düzenlemeyle yeniden doğdu"

 

 

Eğitimciler günlerdir tartışmalara neden olan 4+4+4 eğitim sisteminin artılarını ve eksilerini anlattı. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, yeni sistemin alt yapısının Talim Terbiye Kurulunda belirleneceğini, ders müfredatlarının sisteme göre ayarlanacağını, aksayan yönlerinin gözden geçirileceğini açıkladı. Öğretmen ve akademisyenler Meclis Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen yeni eğitim sistemini SABAH gazetesi için değerlendirdi. Eski Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Erdoğan, yasa teklifiyle getirilmek istenen önemli konulardan birinin de Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı uygulamasının kaldırılması olduğunu söyledi.

 

DOĞRUYA DOĞRU...

Prof. Erdoğan, çıkan yasa ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmeliyiz. Söz konusu olan çocuklarımızın geleceğidir. Siyasilerin birbirleri ile mücadelesi anlaşılabilir. Ancak eğitimcilerden bildiklerini söylemeleri ve değerlendirme yapmaları beklenir. Ben bu açıdan yeni yasa teklifi ile birlikte on beş yıldır ortaöğretim kurumlarımızı adeta çökerten ve ayrıştıran, üniversitelere girişte uygulanmakta olan Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı uygulamasının kaldırılmış olmasını da, çok önemli bir adım olarak görüyorum" diye konuştu. "Biz tartıştık, araştırdık ve defalarca yazdık. Hatta zamanın Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak 17. Milli Eğitim Şûrası'nda bu yönde bir tasfiye kararı da almıştık" diyen Prof. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "4+4+4 sistemi ile getirilen sistem, eğitimde büyük bir adım. 15 yıldan beri buharlaşan eğitim sistemi, yapılan düzenlemeyle yeniden doğdu. Kesintisiz eğitim, meslek liselerinin yolunu kesti. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin teknik elaman ihtiyacı var. Teknik eleman, sanayicilerin vazgeçilmezi. Okullar bu ihtiyaca cevap vermemeye başladı. Bu sistemle zeki çocuk okulunda kalacak. Liseler arasında başarı yarışı başlayacak. Dünya eğitim sistemiyle kıyaslama yapacak duruma geleceğiz. İkinci dörtlük sistem, okulların esnek olmasını sağlayacak. Öğrenci yetenekleri ortaya çıkacak."

 

GENÇLERİN ÖNÜ AÇILIR

Demokratik Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ise yeni sisteme ilişkin şunları söyledi: "8 yıllık kesintisiz eğitim, imam hatiplerin önünü kapatmak için alelacele çıkarıldı. Bu uğurda meslek liseleri yok olma noktasına geldi. 8 yıllık kesintisiz eğitim Türkiye'ye çok şeyler kaybettirdi. Milyonlarca mesleksiz lise mezunu, üniversite mezunu işsiz olacağına altın bilezikli tekniker, meslek erbabı teknisyen yetişsin. Gençler neye ilgi duyuyorsa, neyi istiyorsa onu okusun. Gençlerin önünü açın. 4+4+4 fırsat eşitliğini sağlayacak. Bilimsel ve fiziksel farklılıkları bulunan ilk, orta ve lise öğrencilerinin ayrı okullarda eğitim almasını öngördüğü için 7 yaşındaki çocukla 14 yaşındaki çocuğun psiko-sosyal açıdan deformasyonunu engelleyecek."

 

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk:

Eğitimi çöpe atıyoruz

"İlkokul eğitiminde 5 yıldan, niye 4 yıla düşürüldü sorusunun cevabını bulamadım. Bizim ilkokul eğitimi üzerine Cumhuriyet tarihi boyunca engin bir bilgi birikimimiz ve tecrübemiz var. İlkokul eğitimini 4 yıla düşürerek, bunu çöpe atıyoruz. Mesele eskiyi geliştirmektir.

 

Türk Kadınlar Derneği Başkanı Ayşe Uzunlu:

Çocuk işçi sayısı artacak

"Rakamlar 8 yıllık kesintisiz eğitimle, kız çocuklarının 16 yaşında evlenme oranlarının oranyüzde 44, aynı yaşlarda doğum yapma oranını ise yüzde 36 azaldığını ortaya koymaktadır. 4+4+4 sisteminin çocuk işçi sayısını artıracağını düşünüyoruz."

 

Prof.Dr İrfan Erdoğan

Zeki öğrenci daha hızlı öğrenecek

Kesintili eğitimin faydaları şöyle sıralanabilir: -Zeki öğrenci daha iyi hızlı öğrenecek ve dünya ile yarışabilecek. -Daha az yetenekli öğrenci, aşağılık kompleksine düşmeyecek. -Meslek liseleri öğrenci akınına uğrayacak. Sanayici teknik eleman bulacak. -Kur'an kursları ve imam hatip liseleri normalleşecek. -Düz liselere giden öğrencilerin 4 senesi heba olmayacak. Düz lise yerine meslek lisesine gidecek ve bir meslek öğrenecekler. -Kesintili eğitimde yeteneğini geliştirmiş öğrenci ile henüz yeterince geliştirememiş öğrenci aynı sıralarda, 8 yıl birlikte olma mecburiyetinden kurtulacak. -Zeki öğrenci ile daha az zeki öğrenci kesintisiz eğitimde 8 yıl birlikte okuyor. Daha az zeki öğrenci, zeki öğrencinin öğrenme hızını kesiyor ve onun zamanını çalıyordu. -Bu durumda zeki öğrenciler, diğer öğrencilerin moralinin bozulmasına yol açıyordu.

Keyword : Eğitimci Gözüyle 4+4+4 haberi , Eğitimci Gözüyle 4+4+4 oku , Eğitimci Gözüyle 4+4+4 konusu , Eğitimci Gözüyle 4+4+4 hakkında , Eğitimci Gözüyle 4+4+4 manşeti , Eğitimci Gözüyle 4+4+4 perde arkası , Eğitimci Gözüyle 4+4+4 olayı , Eğitimci Gözüyle 4+4+4 son dakika , Eğitimci Gözüyle 4+4+4

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com