17.03.2012 - 16:01
Okunma (1499)
Yorum (0)
Paylaş

Montessori Eğitim Sistemi, Hayata Geçirilecek

Montessori Eğitim Sistemi, Hayata Geçirilecek

 

Çocuğun bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine uygun bir pedagoji olan Montessori Eğitim Sistemi, İstanbul Bahçelievler’de 7 pilot okulda hayata geçirilecek.

 

 

Bahçelievler Kaymakamlığı öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan sistem  için, Fatih Üniversitesi ve Rotterdam Üniversitesi de akademik olarak destek  verirken, bu kapsamda Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 15 öğretmene  eğitim veriliyor.

 

 

 

Eğitimin açılış toplantısında açıklamada bulunan  Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, projenin Bahçelievler Kaymakamlığı,  Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüğü, Fatih Üniversitesi veÇocuk Gelişimi ve  Montessori Eğitim Derneği işbirliği ile hazırlandığını belirterek, programın Türkiye eğitim sisteminin modernleşmesi açısından oldukça önem taşıdığını  söyledi.

 

Cinbir, Bahçelievler’deki 7 okulda 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde,  okul öncesi eğitimde özellikle 5 yaş grubundan başlamak üzere verilecek olan  eğitimin faydalarından yararlanmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Bu amaçla okullardan belirlenen gönüllü öğretmenlerin katılımıyla Fatih  Üniversitesinde bir eğitim gerçekleştirmeye çalıştıklarını dile getiren Cinbir,  şöyle devam etti: ”Öğretmenlerimizin 8 gün sürecek eğitimin sonunda alacakları  sertifikayla, belki de Türkiye’de ilk defa sertifikalandırılmış bir Montessori  eğitimini Bahçelievler’de uygulamaya başlamış olacağız. Araç gereç yönünden  pahalı bir sistem olarak görülüyor. Arzumuz odur ki imkan buldukça bunu  Bahçelievler’de yaygınlaştırmaktır. Velilerimizden de bu noktada ciddi talep  alacağımızı düşünüyoruz. Montessori eğitim sistemi, çocuk merkezli ve  çocuklarımıza karşı duyarlılığın oluşturulması konusunda önemli bir sistem olarak  karşımıza çıkıyor ve artık dünyanın kabul ettiği bir eğitim sistemidir. Bizim şu  anda uygulanan okul öncesi eğitim sistemimizle bunu birlikte yürütmek mümkündür.  Biz okul öncesi eğitimle çocuklarımızı daha iyi nasıl eğitiriz bunun çabası  içerisindeyiz. Bu eğitim sisteminde de başarılı olacağımıza inanıyoruz.”

 

Hollanda Rotterdam Üniversitesi Montessori Bölümü Başkanı Rietje  Lander-Van Stek de bütün dünyada 22 bin Montessori okulu olduğunu belirterek,  şöyle devam etti: ”Umarım çok kısa bir zaman içerisinde Türkiye’de de birkaç okul açılarak  bu sayı artar. Çünkü çok güzel bir sistem. Çocuklar tek başlarına sınıfta çalışma  özgürlüğüne sahipler. Kendilerini geliştirebilme özgürlüğünün yanı sıra,  yeteneklerini kullanabiliyorlar ve bu nedenle bu eğitim çok önemli.”

 

Fatih üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Fahrettin Gücin de üniversite olarak eğitim alanındaki öğretmenlerle birlikte  beraber bir şeyler yapmaya ve kendilerini yenilemelerine imkan verecek  faaliyetler yapmaya çok açık olduklarını söyledi.

Keyword : Montessori Eğitim Sistemi, Hayata Geçirilecek haberi , Montessori Eğitim Sistemi, Hayata Geçirilecek oku , Montessori Eğitim Sistemi, Hayata Geçirilecek konusu , Montessori Eğitim Sistemi, Hayata Geçirilecek hakkında , Montessori Eğitim Sistemi, Hayata Geçirilecek manşeti , Montessori Eğitim Sistemi, Hayata Geçirilecek perde arkası , Montessori Eğitim Sistemi, Hayata Geçirilecek olayı , Montessori Eğitim Sistemi, Hayata Geçirilecek son dakika , Montessori Eğitim Sistemi, Hayata Geçirilecek

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com