16.03.2012 - 22:55
Okunma (1488)
Yorum (0)
Paylaş

Dinçerden Ataması Yapılmayanlara Mesaj!

Dinçer’den Ataması Yapılmayanlara Mesaj!

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer bugün A Haberde Memleket Meselesi programına konuk oldu ve eğitimle ilgili önemli konulara değindi.

Sunucu: Öğretmenlerimiz beni hayal kırıklığına uğrattı çünkü gelen soruların hiç birinde ama hiç birinde yeni eğitim sistemiyle ilgili soru yok fakat her biri 28 bin öğretmenin atama beklediği , 28 bin atama sözü verildiği ve atamayla ilgili diğer sıkıntı sözü…Bende son olarak bunu söyleyeceğim evet hayal kırıklığına uğradım ama atamalarla ilgilide ne söyleyeceksiniz?

 

Ömer Dinçer: O bahsettiğiniz rakamı kim söyledi nerden öyle bir şey söylendi ben bilmiyorum. Çok açık çok net şunu söylemeliyim alacağınız öğretmenlerle ilgili tek rakam telaffuz etmedim bu güne kadar.

 

Sunucu: Sizden önce telaffuz edilmiş olabilir mi? Ömer Dinçer: Benden öncede eden yok artık. Daha önceden biliyorsunuz 2010 yılında alınacak öğretmen sayısıyla benden önceki bakanımız telaffuz etmişti. 2011 yılında artık o mesele konuşuldu ve halledildi. Dolayısıyla hiçbir suretle bir rakam telaffuz etmedim. Bütün öğretmenlerimiz, atama bekleyen öğretmenlerimiz bir rakam telaffuz etmedim etmeyeceğim çünkü onun maliyetinin ne olduğunu görüyorum.

 

 

 

Sunucu : Maliyetten kastınız?

Ömer Dinçer: Yıl boyunca size şu kadar söz verdiniz diyen insanların varlığı küçük bi maliyet midir? Kalkıp siz önceki dönemin verilen o sözün özrünü dilediğiniz halde insanların hala bu kamuoyunu aylarca meşgul edecek bir şey yapması proje uygulaması ve kalkıp propaganda yapması doğru bir uygulama mıdır? Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında her şey kesinleştikten sonra öğretmen alacaksak o zaman ilan edeceğim.

 

 

 

Sunucu : 58 bin öğretmenin atamasından, 28 bin yeni öğretmenin atamasından

Ömer Dinçer: 17 bin kadro ilan ettik 16 bin kadro atama yaptık. Bugünden sonra kadro felan açacağımız bütünüyle meçhul bende bilmiyorum. Hükümetimiz 2012 yılı için 29 bin devlet memuru kadrosu tahsis etti bunun 17 bini Milli Eğitim Bakanlığına verdi. Yeni bir kadro için kanuna ihtiyaç var. Bu gün bu doğrultuda ne bi kanun var ne de Maliye Bakanlığının bu konuda bir planından benim haberim var. Kanun çıkarsa bize düşen sayıda atama yapacağız.

 

MebPersoneli.Com/ÖZEL

Keyword : Dinçerden Ataması Yapılmayanlara Mesaj! haberi , Dinçerden Ataması Yapılmayanlara Mesaj! oku , Dinçerden Ataması Yapılmayanlara Mesaj! konusu , Dinçerden Ataması Yapılmayanlara Mesaj! hakkında , Dinçerden Ataması Yapılmayanlara Mesaj! manşeti , Dinçerden Ataması Yapılmayanlara Mesaj! perde arkası , Dinçerden Ataması Yapılmayanlara Mesaj! olayı , Dinçerden Ataması Yapılmayanlara Mesaj! son dakika , Dinçerden Ataması Yapılmayanlara Mesaj!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com