16.03.2012 - 22:49
Okunma (1540)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlerin Gündüz Nöbetleri Ücretlendirilmelidir

Öğretmenlerin Gündüz Nöbetleri Ücretlendirilmelidir

 

 

Öğretmenler, gündüz okul nöbetleri karşılığında ücret alamamaktadırlar. Öğretmenler, nöbetçi oldukları günlerde ders aralarında dinlenme olanağı bile bulamamakta, okulda olumsuz olaylar olması durumunda bundan sorumlu tutulmakta ve okuluna göre binlerce öğrenciyi zapt etmekle yükümlü kılınmaktadırlar. Nöbet günlerinde çekilen yorgunluğu ve sıkıntıyı bütün öğretmenlerimiz çok iyi bilmektedirler.

 

Öğretmenlerin gündüz okul nöbetleri asli görevlerinden sayıldığından ücretlendirilmemektedir. Yatılı okullarda tutulan belleticilik nöbetleri ise 4 ya da 6 saat üzerinden ücretlendirilirken görev ve sorumluluk açısından benzer bir durum olmasına karşın gündüz nöbetlerinin ücretlendirilmemesi doğru değildir.

 

Fazla mesai yapan memur, hastanede nöbet tutan hekim ile hemşire nöbet ücreti alırken öğretmenlerin bu haktan yoksun bırakılması ciddi bir adaletsizliktir.

 

“Efendim, hekim ve hemşirelerin tuttukları nöbetlerle öğretmenin nöbeti bir mi ki ücret verilsin?” gibi bir anlayış son derece saçmadır. Her mesleğin kendine özgü nitelikleri vardır ve eğitim sağlıktan daha az önemli değildir!

 

Madem öğretmenlerin gündüz nöbetleri ücretlendirilmeyecek kadar önemsizdir; neden okul müdürleri bu konu üzerinde bu kadar durmakta ve öğretmenleri sıkıştırmaktadır? Madem öğretmenlerin gündüz nöbetleri gereksiz ve önemsizdir; öğretmenler ders aralarında nöbet tutmasınlar bakalım ne büyük olaylar, maddi zararlar oluşacaktır.

 

Anayasamızın “Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır.” hükmünü içeren 18. maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun fazla çalışmanın saat başına ücretlendirilerek ödenmesini içeren 178. maddesi, yine aynı kanunun 99. maddesi, haftalık çalışma süresinin sınırlarını ve fazla çalışmanın saat başı ücretlendirilmesini istisnasız kural olarak getirmiştir.

 

Nöbet görevleri haftada bir gün olmak üzere bütün öğretmenlere eşit olarak dağıtılmalı ve bu nöbetler haftada iki saat üzerinden mutlaka ücretlendirilmelidir.

 

 

 

H. Cem KANIBİR

 

Türkbilimci

 

Atasen Genel Başkanı

Keyword : Öğretmenlerin Gündüz Nöbetleri Ücretlendirilmelidir haberi , Öğretmenlerin Gündüz Nöbetleri Ücretlendirilmelidir oku , Öğretmenlerin Gündüz Nöbetleri Ücretlendirilmelidir konusu , Öğretmenlerin Gündüz Nöbetleri Ücretlendirilmelidir hakkında , Öğretmenlerin Gündüz Nöbetleri Ücretlendirilmelidir manşeti , Öğretmenlerin Gündüz Nöbetleri Ücretlendirilmelidir perde arkası , Öğretmenlerin Gündüz Nöbetleri Ücretlendirilmelidir olayı , Öğretmenlerin Gündüz Nöbetleri Ücretlendirilmelidir son dakika , Öğretmenlerin Gündüz Nöbetleri Ücretlendirilmelidir

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com