16.03.2012 - 22:46
Okunma (1657)
Yorum (0)
Paylaş

17 Bin Yurt-Kur Çalışanı Bu Davayı Bekliyor!

17 Bin Yurt-Kur Çalışanı Bu Davayı Bekliyor!

 

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, 17 bin Yurt-Kur çalışanı ve ailelerinin gözü bu davada dedi.

 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur)  çalışanları 2012 yılının ocak ayında duydukları haberle yıkıldı. 40 yılı aşkın bir süredir her yılın ocak ayının ilk haftasında memurlara ödenen ikramiyeler bir iş yeri uygulaması ve kazanılmış hak olup 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile kaldırıldı.

 

Söz konusu değişikliğin gerek yasal mevzuatlar açısından gerekse muadil kurumlar açısından 17 bin Yurt-Kur çalışanını ve ailesini mağdur duruma soktuğunu söyleyen Kotanlı, “Sendika Genel Başkanımız Gürkan Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı bilgilendirerek ve Yurt-Kur Genel Müdürü Hasan Albayrak ile görüşerek mağduriyetin giderilmesine ve ortak bir çözüm üretilmesine gayret etti. Fakat olumlu bir cevap alamadık.  Bunun üzerine sendika hukuk servisimiz Avukat Nihat Kılıç nezdinde mağdur durumdaki şahsım adına dava açarak konuyu mahkemeye taşıdı. Yurt-Kur’un ikramiye ödemesine ilişkin idari işlemin iptali, bu işleme dayanak olarak gösterilen 666 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 12.ek maddesinin Ü bendinin iptali için dava dosyası Anayasa Mahkemesine intikal etmiştir. Dava sonucu 17 bin kişilik Yurt-Kur çalışanı ve ailesi tarafından merakla beklenmektedir. Davayı kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

DAVA ÖRNEK TEŞKİL EDECEK

Davayı kazanması durumunda örnek teşkil edeceği için 17 bin Yurt-Kur çalışanının da ikramiye alacağını söyleyen Kotanlı, “Yurt-Kur ile aynı statüde ikramiye alan İş Kur ve SGK çalışanlarına ocak ayının ilk haftasında ikramiyeleri ödenmiştir ancak Yurt-Kur çalışanları bu haktan yoksun bırakılmıştır. Aynı statüde olan SGK ve İş Kur ikramiyeleri ödemesine rağmen Yurt-Kur çalışanlarının bu hakları ellerinden alınmış oldu. 40 yılı aşkın bir süredir ödenen bu ikramiye 666 sayılı kanun hükmündeki karar namenin kurum çalışanlarına engel teşkil ettiği öne sürülerek 2012 yılı ikramiyeleri ödenmedi. Erzurum 2.İdare Mahkemesinin lehimize karar vereceği inancındayız. Anayasa Mahkemesinin vereceği kararı da 17 bin Yurt-Kur çalışanı ve aileleri olarak umutla ve merakla bekliyoruz” dedi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası

Keyword : 17 Bin Yurt-Kur Çalışanı Bu Davayı Bekliyor! haberi , 17 Bin Yurt-Kur Çalışanı Bu Davayı Bekliyor! oku , 17 Bin Yurt-Kur Çalışanı Bu Davayı Bekliyor! konusu , 17 Bin Yurt-Kur Çalışanı Bu Davayı Bekliyor! hakkında , 17 Bin Yurt-Kur Çalışanı Bu Davayı Bekliyor! manşeti , 17 Bin Yurt-Kur Çalışanı Bu Davayı Bekliyor! perde arkası , 17 Bin Yurt-Kur Çalışanı Bu Davayı Bekliyor! olayı , 17 Bin Yurt-Kur Çalışanı Bu Davayı Bekliyor! son dakika , 17 Bin Yurt-Kur Çalışanı Bu Davayı Bekliyor!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com