15.03.2012 - 22:37
Okunma (1687)
Yorum (0)
Paylaş

SBS'de Başarının Yolu, Planlı Çalışmaktan Geçiyor

SBS'de Başarının Yolu, Planlı Çalışmaktan Geçiyor

 

2012 SBS sınavı 09 Haziran 2012 tarihinde yapılacak. Sınavda başarılı olmanın yolu ise sınava planlı ve düzenli hazırlanmak, her şeyin bu sınavın sonucuna bağlı olmadığı bilinci içinde olmak ve zamanı verimli kullanmaktan geçiyor.

SBS sınavları teste dayalı değerlendirmelerden oluştuğunu belirten Aka Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Rıza Yıldız, "Bunun için sınav öncesi çalışmalarda test çözerek çalışmalar yapmak doğal olarak sınav öncesinde öğrenciye biraz daha hız kazandırabilir. Ayrıca bu tür çalışmalar zaman yönetimini ayarlamada öğrencinin deneyim sahibi olmasını da sağlayacaktır." dedi

 

Rıza Yıldız, "Mart ve Nisan aylarının öğrencilerle belli aralıklarla yapılan deneme sınavlarında yaptıkları yanlışlara ait konu tekrarlarına ağırlık verilmesi onların eksiklerini tamamlamaları yönünde katkı sağlayacaktır." diye sözlerine devam etti.

 

Sınav Hazırlığında Ailelerle Çocukların İletişim Nasıl Olmalı?

 

Uzmanlar aileleri çocuklarıyla olan iletişimlerini günübirlik planlamamalarını, çocuklara yönelik davranışların ve onlarla olan iletişimin belli bir çizgide olması ve süreklilik arz etmesi gerektiğini söylüyor. SBS sınav hazırlığında ailelerin çocuklarına karşı her zamankinden farklı tutum ve davranış içinde olmamaları tavsiye ediliyor. Aka Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Rıza Yıldız; sınav öncesi heyecanın normal olduğunu, hatta ailelerin biraz heyecanın beraberinde başarıyı da getirebileceği yönünde çocuklarını korkularından uzaklaştırma taktiklerini kullanabileceklerini söyledi.

 

Nasıl Bir Lise?

 

Uzmanlar eğitim sistemini köklü bir şekilde oturtmuş, teknik donanımını güçlendirmiş, başta eğitimcilerinin eğitimi için kaynak ayırabilen bir lisede okumanın kesinlikle öğrenciye bir takım artılar katacağını söylüyorlar.

Keyword : SBS'de Başarının Yolu, Planlı Çalışmaktan Geçiyor haberi , SBS'de Başarının Yolu, Planlı Çalışmaktan Geçiyor oku , SBS'de Başarının Yolu, Planlı Çalışmaktan Geçiyor konusu , SBS'de Başarının Yolu, Planlı Çalışmaktan Geçiyor hakkında , SBS'de Başarının Yolu, Planlı Çalışmaktan Geçiyor manşeti , SBS'de Başarının Yolu, Planlı Çalışmaktan Geçiyor perde arkası , SBS'de Başarının Yolu, Planlı Çalışmaktan Geçiyor olayı , SBS'de Başarının Yolu, Planlı Çalışmaktan Geçiyor son dakika , SBS'de Başarının Yolu, Planlı Çalışmaktan Geçiyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com