14.03.2012 - 22:16
Okunma (1671)
Yorum (0)
Paylaş

4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmesin!

4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmesin!

 

"Bilindiği gibi üniversite giriş sınavlarında 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. 4+4+4 sisteminde de sanki benzeri bir durum yaşanıyor. "

 

Ortada hiç kimsenin tartışmadığı doğrular var. Örneğin okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesi, örneğin temel eğitimin 12 yıla çıkartılması.

 

İktidarıyla muhalefetiyle, öğretmeniyle öğrenci ve velisiyle her iki konuda, hiç kimsenin bir tereddüdü yok.

Hemen herkes bir an önce gerçekleşsin istiyor. Aynı şekilde, giriş sınavlarının kaldırılarak dershaneye olan bağımlılığın azaltılmasına da hiç kimsenin itirazı yok.

 

8 yıllık kesintisiz eğitim ille de böyle kalsın diyenler de eskiye göre daha esnekler. Yani ortada kavga gürültü yaratacak çok önemli konular yok.

 

Peki o zaman bu gerginlik niye?..

 

Tartışmanın detaylarına bakıldığında, gerginliğin okula başlama yaşı ve yönlendirmeden kaynaklandığı dikkati çekiyor. Aslında her iki konu da milletvekillerinden çok uzmanların yani pedagogların karar vermesi gereken ayrıntılar. Bu konuya milletvekilleri değil de MEB karar verseydi, muhtemelen bu kadar kargaşa yaşanmazdı.

 

Ayrıca, okulların fiziki altyapısı ve öğretmenlerin branşlara yönelik dağılımları, müfredat programları ve ders kitaplarının hazır olmaması gibi ayrıntılar da yanlışlar zincirine sürekli yenilerini ekliyor.

 

Bu da tıpkı SBS, YGS, LYS’de olduğu gibi, zaten az olan doğruları götürüyor ve sonuçta elde hiçbir şey kalmıyor.

 

Giriş sınavlarında Türkiye ortalamalarının bu kadar düşük olmasının temel nedeni de budur. Yani yanlışların doğruları götürmesidir. Şu anda 4+4+4’te de aynı süreci yaşıyoruz. Laf olsun diye yapılan tartışmalar, hayati önem taşıyan doğruları ya alıp götürüyor ya da şüpheyle bakmamıza neden oluyor...

 

aguclu@abbasguclu.com.tr

 

Keyword : 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmesin! haberi , 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmesin! oku , 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmesin! konusu , 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmesin! hakkında , 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmesin! manşeti , 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmesin! perde arkası , 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmesin! olayı , 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmesin! son dakika , 4 Yanlış Bir Doğruyu Götürmesin!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com