14.03.2012 - 22:02
Okunma (1484)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlerin Promosyon Mağduriyeti Devam Ediyor

Öğretmenlerin Promosyon Mağduriyeti Devam Ediyor

 

Öğretmenlerin Promosyon Mağduriyeti Devam Ediyor...

 

Promosyon anlaşması mağdurları ; 25 ocak 2010 tarihinde yapılan ve o zamanki yetkili sendika TÜRK EĞİTİM SEN ,İlçe MEM ve HALKBANKASI arasında yapılan anlaşmadan kaynaklanan sorunlarının  hala giderilememesinden rahatsız.

 

Promosyon mağduru öğretmenlerin sitemize gönderdiği basın açıklaması:

Türk Eğitim-Sen İstanbul 6 No’ lu Şube Başkanı Sami Çelik’in daha önce Pendiksonsöz Gazetesindeki “         PROMOSYON DEDİĞİN BÖYLE OLUR! ”başlıklı  köşe yazısında(1) öve öve bitiremediği anlaşmanın mağdurları konunun çözümü noktasında kendisinden adım atmasını bekliyorlar.

Sami Çelik ilgili köşe yazısında :” 3 Yıllık zaman zarfında ilçemize atanan öğretmenlerim mağdur olmaması için % 10 artabileceği düşüncesi ile 3710.% 10 = 371 kişi ye daha ek olarak promosyon ödenecektir. Yani 371.750=2.782.50 TL ek olarak kaynak sağlanmıştır. İlçedeki çalışan sirkülâsyonu göz önüne alınarak böyle bir madde eklenmiştir.”  İfadelerini kullanmıştır.Görünüşte üyelerinin hakkını savunan pozisyonda olan ancak uygulamada sorun üretimine katkıda bulunan Türk Eğitim-Sen İstanbul 6 No’ lu Şube ye üyeleri istifa tehdidinde bulundu.

İddialar bununla da bitmemiştir. O zamanki yetkili sendika TÜRK EĞİTİM SEN e ,anlaşmayı hemen yapmaması ,Başbakanlık genelgesinin çıkmak üzere olduğu ve bu durumda promosyonun tamamının eğitimcilere dağıtılabileceği konusunda uyarı yapılmasına rağmen ,TES uyarılara kulak tıkamış ve yangından mal kaçırır gibi ilçe MEM ile anlaşma imzalamış ve çalışanların ücretlerinden doğan kazanımın 139bin313 Tl si ilçe hesabına aktarılmıştır.Oysa ki aynı Sami Çelik 2006 yılındaki “ BANKA PROMOSYONLARI GASP EDiLEMEZ!!..”  adlı köşe yazısında(2) promosyonların tamamının çalışanlara dağıtılmasını savunmuştu.

Türk Eğitim-Sen İstanbul 6 No’ lu Şube Başkanı Sami Çelik ismini promosyonla beraber google da arattığımızda ilginç başka bilgilerede ulaşabilirsiniz.(3)Noktasına dokunmadan aktarırsak  ilgili haberde: “Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube tarafından 2006 yılında faaliyet alanımızdaki sendika şubelerine yazı yazılmış ve ortak hareketteklifi götürülmüştür. Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube ve Türk Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube teklife evet cevabı vermişler fakat Türk Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Şube hayır cevabı vermiştir. Bu bir tercih meselesidir ve karara saygı duyarız. Birlikte hareket etme kararı alan şubelerle şubemiz ortak broşür, ortak afiş ve iş bölümü yapmıştır. İstanbul’da ilk olarak Kartal Milli Eğitim Müdürlüğü ile 3 sendika tarafından anlaşma yapılmış vegeniş yankı uyandırmıştır. Dolaysıyla ilkhareket Kartal’dan başlamıştır.

 

Pendik ve Tuzla Milli Eğitim Müdürlükleri ile Türk Eğitim Sen’in katılmaması üzerine Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen birlikte görüşmeler yapmış ve Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bütün sendikalar olamaz mı teklifi üzerine Türk Eğitim Sen Başkanı Sami çelik aranmış ve durum ifade edilerek oluşturulacak komisyona temsilci istenmiştir. Komisyona üç sendikada temsilci vermiş ve süreç başlamıştır. Sonuç: Tüm promosyon gelirlerinin çalışana dağıtılmasıdır. Fakat Türk Eğitim Sen İstanbul 6 No’lu Şube tarafından Genel Merkez Web sitelerine gönderilen haberde ve protokol örneklerinde Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen in imzaları bilgisayar marifeti ile silinmiş ve Sendika Şubemiz Promosyonu yüzde 100 dağıttırmıştır diye sunulmuştur. 27.02.2008 tarihinde Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen ortak açıklama ile “Sizin Sendikal Ahlakınız Bu Mu?” diye açıklama yapmak zorunda kalmıştır.”

Bu açıklamalar ışığında geçmişte promosyon konusunda sabıkası çok olan Türk Eğitim-Sen İstanbul 6 No’ lu Şube Başkanı Sami Çelik’ in mağdurların sesini duymasını ve çözüm noktasında profosyonelliğinin(!) hakkını vererek, taşın altına elini sokmasını istiyoruz!

Promosyon Mağduru Öğretmenler

Keyword : Öğretmenlerin Promosyon Mağduriyeti Devam Ediyor haberi , Öğretmenlerin Promosyon Mağduriyeti Devam Ediyor oku , Öğretmenlerin Promosyon Mağduriyeti Devam Ediyor konusu , Öğretmenlerin Promosyon Mağduriyeti Devam Ediyor hakkında , Öğretmenlerin Promosyon Mağduriyeti Devam Ediyor manşeti , Öğretmenlerin Promosyon Mağduriyeti Devam Ediyor perde arkası , Öğretmenlerin Promosyon Mağduriyeti Devam Ediyor olayı , Öğretmenlerin Promosyon Mağduriyeti Devam Ediyor son dakika , Öğretmenlerin Promosyon Mağduriyeti Devam Ediyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com