13.03.2012 - 21:55
Okunma (1765)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitim Sistemizde Yapılması Düşünülen...

Eğitim Sistemizde Yapılması Düşünülen …

Eğitim Sistemizde Yapılması Düşünülen Değişiklik İle İlgili Basın Açıklamasıdır

 

Son günlerde eğitim sistemimizde bazı değişikler yapılması yönünde çalışmalar vardır. Ülkemizin geleceğini büyük ölçüde ilgilendiren bu konuda TBMM’de hazırlanan kanun taslağı büyük tartışmalara yol açmıştır. Ancak yapılan tartışmalara baktığımızda hep bir takım rakamlar üzerinden yorumlar yapılmaktadır. 4+4+4, 5+3+4, 1+4+4+4 şeklinde başlayan tartışmalarla bir yere varılamayacağı açıktır.

Burada esas tartışılması gereken eğitimde kaliteyi artırmak için neler yapılması gerektiğidir. Meclisten geçen kanunda ne yazarsa yazsın bunun uygulayıcısı biz eğitimciler olacaktır. Ancak bugüne kadar ne eğitim yöneticilerine ne de öğretmenlere sizin bir diyeceğiniz var mı? diye sorulmamıştır.

Bizim sendika olarak önerimiz öncelikle 5 yaşındaki çocuklarımız zorunlu olarak okul öncesi eğitime alınmalı daha sonra kademeli bir şekilde en az 12 yıl zorunlu eğitim olmalıdır. Burada kademeliden kastımız öğrencilerin gösterecekleri başarı düzeylerine göre farklı okul türlerine yönlendirilmesidir. Mesleki ve akademik yönlendirme erken yaşlardan başlayarak çocukların ilgi ve yeteneklerine göre şekillendirilmelidir.

Kamuoyuna duyurulur

 

EYSEN GENEL MERKEZİ

Keyword : Eğitim Sistemizde Yapılması Düşünülen... haberi , Eğitim Sistemizde Yapılması Düşünülen... oku , Eğitim Sistemizde Yapılması Düşünülen... konusu , Eğitim Sistemizde Yapılması Düşünülen... hakkında , Eğitim Sistemizde Yapılması Düşünülen... manşeti , Eğitim Sistemizde Yapılması Düşünülen... perde arkası , Eğitim Sistemizde Yapılması Düşünülen... olayı , Eğitim Sistemizde Yapılması Düşünülen... son dakika , Eğitim Sistemizde Yapılması Düşünülen...

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com