12.03.2012 - 22:35
Okunma (1533)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenleri Köylere Gönderecekler

Öğretmenleri Köylere Gönderecekler

 

Türkeğitimsen Genel Başkanıu İsmail KONCUK'dan sınıf öğretmenleri ile ilgili çok çarpıcı açıklamalar...

 

Türk Eğitim-Sen, 10-11 Mart 2012 tarihleri arasında ‘Çalışma Hayatında ve Sendikal Mücadelede Kadının Rolü ve Beklentileri Çalıştayı’nda Koncuk önemli konulardan bahsetti.

4+4+4 sistemi ile tartışmalara da değinen Genel Başkan Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “4+4+4 sistemi ile ilgili TBMM’de alt komisyonda görüşlerimizi dile getirdik. Ben bu tasarıdan Milli Eğitim Bakanımızın haberi olmadığını düşünüyorum. Bu tasarı gündeme geldiğinde, Bakan Ömer Dinçer, ‘TBMM’de 1+4+4+4 sistem ile ilgili çalışma yapılıyor’ demişti. Ancak tasarıda okul öncesi yok. Bakan bunu bilmiyor muydu? Bir deli kuyuya taş attı, 40 akıllı çıkaramadı. Herkesin bilmesi gerekir ki eğitim meseleleri siyasi meseleler değildir, İdeolojik olarak değerlendirilmemelidir. Aklı başında birçok eğitim bilimci ‘yanlış yapıyorsunuz, bundan vazgeçin’ diyor. Ben 32 yıllık öğretmenim. İlkokul eğitiminde 5 yıl niye 4 yıla düşürüldü sorusunun cevabını bulamadım. Bizim ilkokul eğitimi üzerine Cumhuriyet tarihi boyunca engin bir bilgi birikimimiz ve tecrübemiz var. İlkokul eğitimini 5 yıldan 4 yıla düşürerek bunu çöpe atıyoruz. Mesele yeniyi getirmek değil, eskiyi geliştirmektir. İkinci kademe eğitimde 3 yıldan 4 yıla çıkıyor. Bunun da nedenini anlayamıyorum. Öte yandan biz din eğitiminin devlet eliyle yapılması gerektiğine inanıyoruz. İmam hatiplerin ortaokulları açılsın. Kuran-ı Kerim dersi seçmeli ders olsun. Türkiye’de din istismarının ana sebebi dine yapılan saldırıların yoğunluğudur. Biz çocuklarımıza doğru İslam’ın ne olduğunu anlatamadığımız sürece Türkiye’de İslam merdiven altlarında yapılır ve İslam’ın ne olduğunu bilmeyen nesiller yetişir. Bizim nesillerimize dini doğru anlatmamız lazım. Aksi takdirde din, istismar alanı olur. Dinin siyasi arenada istismar olanı olarak kullanılmasının önüne geçmek lazım.”

 

Bu sistemle sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası olacağını da ifade eden Koncuk, “Sınıf öğretmenlerinin yüzde 20’si norm kadro fazlası olacak. Alt komisyonda Eğitim Bir-Sen’e ‘Bunun fikir babası siz misiniz?’ diye sordum. ‘Evet’ dediler. ‘Bu sistemi uyguladığınız zaman norm kadro fazlası öğretmenlere ne olacak?’ diye sordum. ‘Köy okulları açılacak’ dediler. ‘Öğretmenleri köye mi göndereceksiniz?' diye sordum, cevap veremediler" dedi.

 

Okullar Hayat Bulsun projesini de eleştiren Genel Başkan, “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Okullar Hayat Bulsun diye bir proje başlattı. Tebeşir tozu yutmamış insanlar Bakan olursa işte eğitimde böyle olur. Biz bu projeye ‘Okullar Hayat Olsun’ değil, ‘Okullar bela bulsun’ diyoruz. Çünkü bu proje okullarda ciddi güvenlik sorunlarının yaşanmasına neden olacak. Bakan Ömer Diner biraz idarecilik yapmış olsaydı böyle bir projenin uygulanmasının büyük sıkıntılara sebep olacağını düşünürdü. Ama Sayın Bakan oralardan gelmemiş” diye konuştu.

 

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Öğretmenleri Köylere Gönderecekler haberi , Öğretmenleri Köylere Gönderecekler oku , Öğretmenleri Köylere Gönderecekler konusu , Öğretmenleri Köylere Gönderecekler hakkında , Öğretmenleri Köylere Gönderecekler manşeti , Öğretmenleri Köylere Gönderecekler perde arkası , Öğretmenleri Köylere Gönderecekler olayı , Öğretmenleri Köylere Gönderecekler son dakika , Öğretmenleri Köylere Gönderecekler

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com