
Kürtçe Seçmeli Ders Olmalı
Kürtçe Seçmeli Ders Olmalı
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4+4+4 teklifi ile ilgili soruları yanıtladı. 'Kürtçe seçmeli ders olmalı' diyen Bakan Ömer Dinçer, 'Kürtçe'nin seçmeli dersler arasına konulması hükümet politikası ve anayasayla ilgili bir şey' dedi.
TRT'de konuşan Dinçer, kürtçe dili ile ilgili ilginç bir teklifte bulundu. Ömer Dinçer, 'Kürtçe seçmeli ders olmalı' dedi. Bakan Dinçer, Kürtçe'nin seçmeli ders olması ile ilgili olarak, 'Ama benim şahsi fikrim, böyle bir sistem kurup bu sisteme İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça gibi dersler koyarken, kendi ülkenizin insanı olan Kürtlerin, Kürtçe dersi gibi bir talebi varsa bunu neden vermeyesiniz?' dedi.
DÖRT YILLIK EĞİTİM YETMİYOR
Ömer Dinçer 4+4+4 teklifiyle ilgili şunları söyledi:
"Birinci 4 yıl bugünkü ilkokul olacak. İkinci 4 yıl ise şöyle tasarlanıyor: Birinci seçenek, bağımsız bir okul olarak kurulması. İkinci seçenek bugün olduğu gibi ilk kademenin devamı olarak kurulabilmesi. Üçüncü seçenek ise lisenin öncesi gibi düşünülüp liseyle birlikte kurulması. Bu son seçenekte yani lisenin öncesi gibi düşünülen yapıda, imam hatiplerin orta kısmını açmış oluyoruz. Böyle bir okulu tercih eden çocuk, aslında başlangıçta imam hatip okulu programını öngören dersleri seçmiş kabul edilecek. İkinci dönemde imam hatip okulunu seçen çocuklar dini ağırlıklı dersleri tercih edip imam hatip okulu programlarını takip edecekler."
Bakan Dinçer, bu sisteme neden ihtiyaç duyulduğunu ise şu cümlelerle açıkladı: "Türkiye'de özellikle son yıllarda sadece lise eğitimi alan imam hatip okulu çocuklarının dini bilgileri yetersiz kalmaya başladı. İmam olan insanların doğru dürüst Kuran okuyamadığından bile şikayet ediliyor. 4 yıllık eğitim bir ülkede imam yetiştirmeye yetmiyor."
"KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLSUN"
Bakan Ömer Dinçer, kürtçenin seçmeli ders olması ile ilgili olarak, bu dersin seçmeli olabilmesinin hükümet politikası ve anayasa ile ilgili bir şey olduğunu söyledi. Bakan Dinçer, 'Ama benim şahsi fikrim, böyle bir sistem kurup bu sisteme İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça gibi dersler koyarken, kendi ülkenizin insanı olan Kürtlerin, Kürtçe dersi gibi bir talebi varsa bunu neden vermeyesiniz? Bu yapı içerisinde bunların öğretilmesine bir mani olmamalı. Yapılan düzenleme buna fırsat veren bir düzenleme. Siz Türkiye'de eğitimi esnek ve demokratik hale getiriyorsanız onun dışındaki tüm tartışma uygulamaya dönüktür. Ana boyutlar tartışılırken bunu tartışmanın anlamı yok. Benim şahsi kanaatim Kürtçe seçmeli dil olabilir.' dedi.
Keyword : Kürtçe Seçmeli Ders Olmalı haberi , Kürtçe Seçmeli Ders Olmalı oku , Kürtçe Seçmeli Ders Olmalı konusu , Kürtçe Seçmeli Ders Olmalı hakkında , Kürtçe Seçmeli Ders Olmalı manşeti , Kürtçe Seçmeli Ders Olmalı perde arkası , Kürtçe Seçmeli Ders Olmalı olayı , Kürtçe Seçmeli Ders Olmalı son dakika , Kürtçe Seçmeli Ders Olmalı
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.
Güncel Haberler
- FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA
- TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Ya..
- Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor
- Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!
- Çiftçiye Kredi Muslukları Sonuna Kadar Açılacak
- Bursa'da Zaman
- Öğretmenlerin 2017 Yılı Sınav Görevi Ücretleri
- Kar geri geliyor
- Yarıyıl tatili başlıyor
- Kıtalararası yaya yolu için çalışmalar başladı
- Cumhurbaşkanı Fındık Konusunda Bilgilendirilmemiş
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri ..
- Müfredatın paydaşların görüşüne açılmış olması öne..
- Nöbet ücreti, 2017'de, 3 saat üzerinden verilecek
Yorumlanan Haberler
KEKEZHOCA67
16.11.2012 - 14:01
DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktüatilla kaya
04.09.2012 - 15:22
Alan Değişikliğinde Çerçeve Geniş Tutulmalıdı..zırterenköy
15.08.2012 - 09:11
Mutsuz Eden Meslekler Hangisi?kekez hoca 67
10.08.2012 - 15:23
Üniversiteye Giriş Sistemi Değişiyorkekez hoca 67
07.08.2012 - 08:32
Dinçer: Yeni Sistemle Öğrenciler Dershaneye G..