11.03.2012 - 23:33
Okunma (1354)
Yorum (0)
Paylaş

Aklını Peynir Ekmekle Yiyenler Karşısında Öğrencilerimiz Yalnız Değildir!

Aklını “Peynir Ekmekle Yiyenler” Karşısında Öğrencilerimiz Yalnız Değildir!

 

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız’ın “Aklını “Peynir Ekmekle Yiyenler” Karşısında Öğrencilerimiz Yalnız Değildir!” başlıklı açıklama metni

 

İstanbul Bayrampaşa’daki İsmail Erez Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrencilerin, kantinde satılan yiyeceklerin lezzetsiz ve pahalı oluşunu protestosu polis baskını ile sonuçlandı.

 

Basında da yer alan haberlere göre okul müdürü, kantinindeki kötü yiyecekler ve yüksek fiyatlar nedeniyle bildiri dağıtan öğrencileri, okul kantininden alış veriş yapmamaları durumunda polise vermekle tehdit etmiştir. Tehdit ve hakaretlerle hızını alamayan okul müdürü, sivil polis eşliğinde sınıf basmış, öğrencileri okuldan atmakla tehdit etmiştir. Polis ise öğrencilerin yanlarında getirdiği peynire “suç delili olarak” el koymuştur.

 

Öğrencileri tehdit eden, Hrant Dink anması gibi eylemlerden öğrencilerin fotoğraflarını toplayan okul müdürü Başbakan’dan, İçişleri Bakanından çok etkilenmiş olacak ki eğitimci kimliğini unutup dedektifliğe başlamıştır. Yaşanan bu olay, AKP’nin otoriterliğinin geldiği boyutları açıkça ifade etmektedir. Kaldı ki meslek liselerinin sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda dönüştürülmesi sürecinde böylesi trajikomik olayların yaşanması dikkat çekicidir. Öğrencileri, ucuz iş gücü haline getirmeyi amaçlayan 4+4+4 projesi sonrasında karşılaşacağımız tablo bugünden kendisini ele vermektedir. Çünkü okula yerleşen piyasacı mantığı bozacak her davranış ve tutum, olabildiğince sert biçimde bastırılarak düzen sağlanmak istenmektedir. Bu yöntem AKP’nin muhalif kesimlere karşı yıllardır yürüttüğü politikalardan ayrı düşünülmemelidir.

 

Öğrencilerin en temel haklarından olan beslenme hakkının okul kantininin kar amacına kurban edilmesi kabul edilemez. Öğrenciler okuldan atılmakla tehdit edilirken, sivil polisler okula baskın düzenleyip peynire el koyarken; gençlerimizin taleplerini değil de sermayenin taleplerini gören yetkililere sesleniyoruz. İsmail Erez Endüstri Meslek Lisesi’ndeki öğrencilere yönelen bu faşizan yaklaşım sizin eserinizdir. Yaşananlara son vermek için kişilik hakları çiğnen öğrencilerimizden derhal özür dilenmeli, bir eğitimci gibi hareket etmeyen okul müdürü hakkında gerekli yasal işlemler yapılmalıdır.

 

Keyword : Aklını Peynir Ekmekle Yiyenler Karşısında Öğrencilerimiz Yalnız Değildir! haberi , Aklını Peynir Ekmekle Yiyenler Karşısında Öğrencilerimiz Yalnız Değildir! oku , Aklını Peynir Ekmekle Yiyenler Karşısında Öğrencilerimiz Yalnız Değildir! konusu , Aklını Peynir Ekmekle Yiyenler Karşısında Öğrencilerimiz Yalnız Değildir! hakkında , Aklını Peynir Ekmekle Yiyenler Karşısında Öğrencilerimiz Yalnız Değildir! manşeti , Aklını Peynir Ekmekle Yiyenler Karşısında Öğrencilerimiz Yalnız Değildir! perde arkası , Aklını Peynir Ekmekle Yiyenler Karşısında Öğrencilerimiz Yalnız Değildir! olayı , Aklını Peynir Ekmekle Yiyenler Karşısında Öğrencilerimiz Yalnız Değildir! son dakika , Aklını Peynir Ekmekle Yiyenler Karşısında Öğrencilerimiz Yalnız Değildir!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com