11.03.2012 - 13:23
Okunma (1554)
Yorum (0)
Paylaş

Sınav Sistemi Değişti Ama Başarı Aynı

Sınav Sistemi Değişti Ama Başarı Aynı

Sistem değişikliğine rağmen meslek liselerinin başarısının değişmediğini belirten Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat, yerleştirme oranında değişiklik olmadığını söyledi.

 

ÖSYM’nin yayınladığı istatistikleri meslek liseleri için hiçbir şeyin değişmediğini gösterdiğini söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat, 2011 yılında sınava giren meslek lisesi öğrenci sayısının arttığını ancak katsayı değişimine rağmen yerleştirme oranlarında değişiklik olmadığını belirtti.

 

Görmedikleri derslerden sorumlular

 

Turgay Polat “Eski sınav sisteminde öğrencilerin ortak müfredattan oluşan ÖSS’nin birinci bölümünden aldıkları puanlar yerleştirme puanlarının yüzde 60’ını oluştururken, yeni sınav sisteminin birinci basamağı YGS’den aldıkları puanın oranı yüzde 40 bazı puanlarda yüzde 30’lara düştü. Böylece meslek lisesi öğrencileri üniversiteye yerleşmek için okulda görmedikleri 10.11 ve 12. sınıf konularından oluşan soruları yapmaları gerekiyor. Ancak öğrenciler bu konuları okulda görmüyor. Bu durumda katsayıyı nasıl yaparsanız yapın meslek lisesi öğrencilerinin yeni sınav sisteminde çok dezavantajlı oldukları bir gerçektir” dedi.

 

Teknoloji fakülteleri açılmadı

 

Öte yandan, sınavlarla ilgili önemli bir uyarı da bulunmak istediğini ifade eden Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Turgay Polat konuya ilişkin şunları söyledi: “YÖK, meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanındaki meslek öğretmenliği bölümleri kapattı. Bunların yerine açılacağı söylenen teknoloji fakülteleri ise açılmadı. Bazıları açıldıysa da çok az kontenjan verildi. Bunun sonucunda da meslek liseleri için yaratılması beklenen 15 bin kontenjan yok edilmiş oldu.

 

Artan başarı oranı 2011 yılında düştü

 

Çok tartışılan imam hatip liselerinin durumunun da diğer meslek liselerinden farklı olmadığının altını çizen Turgay Polat, üniversite sayısının ve kontenjanların artmasına bağlı olarak 2008 yılından bu yana artan başarı oranının 2011 yılında düştüğünü söyledi. Polat “10 yıl boyunca tartışılan ve meslek lisesi öğrencilerine büyük haksızlık getiren katsayı uygulamasının psikolojik etkisi dışında birçok akademik etkisi de oluştuğu açıktır. Bu olumsuz etkinin her türlü düzeltmeye rağmen en az 5 yıl daha süreceği aşikardır. Çünkü öğrenci seviyesinin yükselmesi için bir sürü şart görünüyor” dedi.

stargazete

Keyword : Sınav Sistemi Değişti Ama Başarı Aynı haberi , Sınav Sistemi Değişti Ama Başarı Aynı oku , Sınav Sistemi Değişti Ama Başarı Aynı konusu , Sınav Sistemi Değişti Ama Başarı Aynı hakkında , Sınav Sistemi Değişti Ama Başarı Aynı manşeti , Sınav Sistemi Değişti Ama Başarı Aynı perde arkası , Sınav Sistemi Değişti Ama Başarı Aynı olayı , Sınav Sistemi Değişti Ama Başarı Aynı son dakika , Sınav Sistemi Değişti Ama Başarı Aynı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com