11.03.2012 - 12:42
Okunma (1566)
Yorum (0)
Paylaş

Özel Hayatı Deşifre Eden Moda Programına 300 Bin TL'lik Ceza

Özel Hayatı Deşifre Eden Moda Programına 300 Bin TL'lik Ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yarışma programlarında format dışına çıkarak, katılımcıların özel hayatlarının reyting unsuru haline getirilmesine ceza vermeye devam ediyor.

RTÜK'ün son ceza kararı da Show TV ile ilgili oldu. Üst Kurul, gündüz kuşağı yayınlarından olan 'Bugün Ne Giysem?' isimli moda programında İvana Sert, Hakan Akkaya ve Uğurkan Erez 18 yaşındaki yarışmacının özel hayatını deşifre edince programın yayınlandığı kanala 300 bin TL ceza verdi. 'Bugün Ne Giysem' yarışmasında, katılımcı kadınlar, kıyafetlerini, meslekleri modacılık olan jüriye gösteriyor. Modacılar da kıyafetleri şıklık, modaya uygunluk, renk seçimi gibi kriterleri göz önünde tutarak, değerlendiriyor. Şık bulunan kadınlar, yarışmanın bir sonraki aşamasına geçiyor. Formatı kıyafet üzerine kurulmasına rağmen, 18 yaşında, öğrenci olan bir genç kızın, yarışmada kıyafetinden çok özel hayatının irdelenmesi RTÜK'ü kızdırdı. Konu ile ilgili rapor hazırlayan RTÜK uzmanları, "Programa, lise öğrencisi olduğu tahmin edilen 18 yaşındaki öğrenci Aleyna Dalveren yarışmacı olarak katılmıştır. Teyzesi ile yaşayan Aleyna'nın neden ailesiyle değil de teyzesiyle yaşadığını anlamaya çalışan jüri üyeleri genç kıza yarışma formatıyla ilgili olmayan sorular sormuşlardır. Vücut dilinden sorulardan rahatsız olduğu anlaşılan ve 'Size daha sonra ayrıntılı anlatırım, burada konuşmak istemiyorum, söylemek istemiyorum şu anda.' ifadeleri ile konuyu kapatmaya çalışmıştır. Ancak özel hayatıyla ilgili art arda sorulan sorular sonucunda Aleyna isimli genç kızın annesi ve babasını hiç tanımadığı ve onlardan hiç haber almadığı anlaşılmış, genç kızın trajik hikâyesi ortaya çıkmıştır." denildi. Raporu değerlendiren Üst Kurul üyeleri de, genç kızın özel hayatını, kendi isteği dışında deşifre eden jürinin, davranışları dolayısı ile kanala ceza verilmesini kararlaştırdı. RTÜK Kanunu'nda, özel hayatın deşifresi ile ilgili ihlal para cezası gerektirdiğinden, kanala 300 bin TL ceza verildi.

 

Aslıhan Aydın Ankara

 

 

zaman

Keyword : Özel Hayatı Deşifre Eden Moda Programına 300 Bin TL'lik Ceza haberi , Özel Hayatı Deşifre Eden Moda Programına 300 Bin TL'lik Ceza oku , Özel Hayatı Deşifre Eden Moda Programına 300 Bin TL'lik Ceza konusu , Özel Hayatı Deşifre Eden Moda Programına 300 Bin TL'lik Ceza hakkında , Özel Hayatı Deşifre Eden Moda Programına 300 Bin TL'lik Ceza manşeti , Özel Hayatı Deşifre Eden Moda Programına 300 Bin TL'lik Ceza perde arkası , Özel Hayatı Deşifre Eden Moda Programına 300 Bin TL'lik Ceza olayı , Özel Hayatı Deşifre Eden Moda Programına 300 Bin TL'lik Ceza son dakika , Özel Hayatı Deşifre Eden Moda Programına 300 Bin TL'lik Ceza

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com