10.03.2012 - 18:09
Okunma (1678)
Yorum (0)
Paylaş

Okula Başlama Yaşı Yeniden 6'ya Çekildi

Okula Başlama Yaşı Yeniden 6'ya Çekildi

12 yılık zorunlu eğitime geçiş tartışmaları sürerken hükümet, okula başlama yaşını 5'e çekme fikrinden vazgeçti.

Alt Komisyon Başkanı Fikri Işık, yaş konusunda bir düzenlemeye giderek okula başlama yaşının mevcut haliyle koruncağını söyledi. Işık, "Gerekirse okul öncesini zorunlu hale getirebiliriz." dedi. Buna göre mevcut kanuna '72 ay' yani 6 yaş ibaresi konularak mevcut durum korunacak.

 

Düzenlemenin yanlış anlaşıldığını, en başından okula başlama yaşında 6'yı kastettiklerini anlatan Işık şunları kaydetti: "Eve gittim eşim '5 yaşı anlamadım' dedi. Kızımın öğretmeni aradı 'Fikri Bey, 5 yaşında ilkokula öğrenci almak zor' dedi. Ben de yanlış anlaşıldığımızı belirttim. Eşim siyasal mezunu, o anlamadıysa bir terslik var diye düşündüm." Fikri Işık, "Şu anda alt komisyonda çıkan metinde yaş 6. Fakat algıda şöyle bir problem var. Bazıları 5 yaşı 60-72, bazıları da 73-84 olarak tanımlıyor. Tereddütleri gidermek için okula başlama yaşını kanuna ay olarak yazıp karışıklığı önleyebiliriz." önerisinde bulundu.

 

İSA YAZAR ANKARA

 

ZAMAN

Keyword : Okula Başlama Yaşı Yeniden 6'ya Çekildi haberi , Okula Başlama Yaşı Yeniden 6'ya Çekildi oku , Okula Başlama Yaşı Yeniden 6'ya Çekildi konusu , Okula Başlama Yaşı Yeniden 6'ya Çekildi hakkında , Okula Başlama Yaşı Yeniden 6'ya Çekildi manşeti , Okula Başlama Yaşı Yeniden 6'ya Çekildi perde arkası , Okula Başlama Yaşı Yeniden 6'ya Çekildi olayı , Okula Başlama Yaşı Yeniden 6'ya Çekildi son dakika , Okula Başlama Yaşı Yeniden 6'ya Çekildi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com