10.03.2012 - 16:37
Okunma (1602)
Yorum (0)
Paylaş

Kar Gitti Yağmur Geliyor

Kar Gitti Yağmur Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni bir yağışlı hava dalgası konusunda uyardı. Yağışlar, özellikle Doğu illerinde etkili olacak.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinde kıyılarda yer yer yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

 

Hava sıcaklığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

 

Rüzgarın, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

 

BUZLANMA VE DON UYARISI

 

Ülkenin iç ve doğu kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

 

ÇIĞ UYARISI

 

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları öneriliyor.

 

KAR ERİMELERİ UYARISI

 

Hava sıcaklığında beklenen artış nedeniyle, yerde kar örtüsü bulunan iç bölgelerde özellikle güneşlenmenin yaşandığı öğle saatlerinde kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

 

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

 

İSTANBUL: Parçalı bulutlu (10)

 

ANKARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (9)

 

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu (18)

 

ADANA: Az bulutlu (19)

 

ANTALYA: Az bulutlu (22)

 

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı (7)

 

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (-4)

 

VAN: Parçalı ve az bulutlu (1)

 

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (9)

 

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

 

MARMARA: Parçalı, zamanla güney kesimlerinin çok bulutlu geçecek. Rüzgarın kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

 

EGE: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

 

AKDENİZ: Az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin ile zamanla Samsun, Sinop, Ordu, Giresun ve Gümüşhane çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyılarda yer yer yağmur şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeydoğusu çok bulutlu, Ardahan çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Keyword : Kar Gitti Yağmur Geliyor haberi , Kar Gitti Yağmur Geliyor oku , Kar Gitti Yağmur Geliyor konusu , Kar Gitti Yağmur Geliyor hakkında , Kar Gitti Yağmur Geliyor manşeti , Kar Gitti Yağmur Geliyor perde arkası , Kar Gitti Yağmur Geliyor olayı , Kar Gitti Yağmur Geliyor son dakika , Kar Gitti Yağmur Geliyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com