10.03.2012 - 10:14
Okunma (1491)
Yorum (0)
Paylaş

Üniversite Çalışanlarına Baskılara Protesto

Üniversite Çalışanlarına Baskılara Protesto

 

 

Eğitim Hak-Sen, Ankara Üniversitesi personeline yapılan baskıları Rektörlük önünde yaptığı kitlesel açıklama ile protesto etti.

 

Kitlesel açıklamada üniversite çalışanlarına HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi ile birlikte Büro Hak-Sen yöneticileri de destek verdi.

 

Açıklamayı Ankara Üniversitesi personeli olan Eğitim Hak-Sen Genel Sekreteri Erdinç Toptaş yaptı.

 

Toptaş açıklamasında şunları söyledi;

 

“Ülkemizde ki üniversitelerin hepsinde ortak sorun olan 2547 sayılı Kanunun 13/b-4 maddesi gereğince (Üniversite Rektörünün, gerekli gördüğü hallerde üniversiteyi oluşturan kuruluş ve birimlerde görevli öğretim elemanların ve diğer personelin görev yerlerini değiştirmek veya bunlara yeni görevler vermek), birimler arasında personel değişimi, özellikle idari personel değişimi, günümüz ağır ekonomik koşullarında, yeni yılda henüz zam da alamayan, borçlarından dolayı aile birliği bozulan, intiharlara varan olayların sık görüldüğü günümüzde üniversite çalışanları için dayanılmaz bir hal almıştır. Memurun dayanacak gücü kalmadı artık. Bütün bu olumsuz koşullara rağmen büyük bir gayretle çalışan memur arkadaşlarımız, bunlar da yetmiyormuş gibi birim amirlerinin dayanılmaz kaprisleri, yanlı tutumları ve arkasından da sürgünlere maruz kalıyorlar.

 

Az da olsa devletin verdiği maaşla yaşamaya çalışan, aldığı parayı hak etmekten başka düşüncesi olmadan, mesai sınırı tanımadan çalışan memur arkadaşlarımızın muhatap oldukları baskılar, korkutmalar iş verimini etkilemekte, çalışma barışını ciddi anlamda bozmaktadır.

 

Üniversitemizin bütün birimlerinde uygulanan bu yer değişiklikleri ki biz bununun mobbingin bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Özellikle Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda çalışan arkadaşlarımız toplu sürgünlere maruz kalmaktadırlar. Bu olaya sürgünden ziyade kıyım demek daha uygun olacaktır.

Merkezi sisteme geçilmesi ile birlikte hepsi birimlerinden seçilerek gelen ve işlerini gayet iyi bilen Öğrenci İşleri daire Başkanlığında çalışan arkadaşlarımıza, verimsiz, iş bilmez damgası yedirilerek şimdi başka birimlere gönderilmektedirler.

 

Deneyimli ve çalışkan Şube Müdürleri, şefler ve memurlar işe yaramaz damgası yiyerek gönderilmektedirler. Bu arkadaşlarımızın hepsi işlerini gayet düzgün yapan, insan ilişkilerinde öğrencilerimizle en güzel diyalogları kurabilen emektarlardır. Daha düne kadar övgülere mahzar edilen arkadaşlarımız şimdi tukaka ilan edilmişlerdir. Sürgüne gönderilen memurun aile yapısı, iş yerinin ikametgâhına uzaklığı ve diğer sorular sorulmadan, görüşü alınmadan en ücra yerlere gönderilmekte insanlar ve aileleri mağdur edilmektedir.

 

Artık buna bir son verme zamanı gelmiştir.

 

Sayın Rektörümüze buradan çağrıda bulunuyoruz,

Can siperane bir şekilde büyük özverilerle çalışan Ankara üniversitesi idari personelinin sesini duyun. Bu sürgünleri durdurun. Birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına böyle anlamsız ve insafsızca baskı uygulayan birim amirlerine dur deyiniz. Bu kıyımlara sessiz kalmayın. Ankara Üniversiteli olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da gururla ve huzurla iş yapalım. “

Keyword : Üniversite Çalışanlarına Baskılara Protesto haberi , Üniversite Çalışanlarına Baskılara Protesto oku , Üniversite Çalışanlarına Baskılara Protesto konusu , Üniversite Çalışanlarına Baskılara Protesto hakkında , Üniversite Çalışanlarına Baskılara Protesto manşeti , Üniversite Çalışanlarına Baskılara Protesto perde arkası , Üniversite Çalışanlarına Baskılara Protesto olayı , Üniversite Çalışanlarına Baskılara Protesto son dakika , Üniversite Çalışanlarına Baskılara Protesto

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com