10.03.2012 - 10:06
Okunma (1609)
Yorum (0)
Paylaş

4+4+4de Halk Yanlış Bilgilendiriliyor

4+4+4’de Halk Yanlış Bilgilendiriliyor

Sendikal çalışmalar için Ankara’daki çeşitli eğitim kurumlarını ziyaret eden ve ziyaretler esnasında öğretmen, öğrenci ve velilerle sohbet eden Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı,  12 yıllık zorunlu ve kesintili eğitim reformu, Fatih projesi ve Kız çocuklarının okullaştırılmasının artırılması kampanyası başta olmak üzere eğitim sisteminde yapılan devrim ve yenilik çalışmalarının Türkiye'nin aydınlık geleceğine dair çok büyük yatırımlar olduğunu söyledi.

 

Bazı ideolojik sendikalar ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere kimi siyasi partiler ve politize olmuş kurumlar yanlı ve yanlış bilgiler üzerinden kamuoyunun kafasını karıştırmakta ve asılsız iddialarla toplum gündemini meşgul etmektedir” tespitini paylaşan Gürkan Avcı, “Hiç kimsenin siyasi ve ideolojik hesaplar nedeniyle kamuoyunu yanlı ve yanlış bilgi üzerinden dezenforme etmeye hakkı yoktur” dedi.

 

Aynı zamanda 18. Milli Eğitim Şura kararı olan 4+4+4 kesintili ve zorunlu eğitim sisteminin Demokrat Eğitimciler Sendikası tarafından şuraya sunulan bir teklif olduğunu söyleyen Gürkan Avcı, Yeni sistemin önericilerinden birisi olmaktan hareketle 4+4+4’ü savunuyor ve dünyadaki iyi örnekler, bilimsel veriler, pedagojik ve çağdaş uygulamalar ve temel eğitim hakları ışığında gözden geçirerek katkıda bulunmaya devam ediyoruz. 12 yıllık kesintili ve zorunlu eğitim Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasının yanı sıra siyasi, toplumsal ve kültürel kalkınma ve bütünleşmesinin de en etkin aracı olacaktır” dedi.

 

12 yıllık kesintili ve zorunlu eğitim sistemi sayesinde Türkiye’nin 10-15 yıl sonra milli gelirinde ki ciddi artışlarla başlayan ve ortalama yaşam süresinin uzamasıyla devam eden net ve kesin çıktılara ulaşmaya başlayacağını söyleyen Gürkan Avcı, “12 yıllık kesintili ve zorunlu eğitim tamamen bilimsel ve pedagojik bir sistemdir. Ülkemizin hayrına olan böylesine önemli bir projeyi komplekssiz ve kaprissiz bir şekilde herkesin onaylaması, yıkıcı olmayan önerilerle katkıda bulunması gerekir. Kim yaparsa yapsın eğitim için atılan her adımı alkışlamak gerekir. Ülkemizin demokratikleşmesinden tutun siyasi istikrarına kadar, toplumsal suçlardaki ve bebek ölüm oranlarındaki düşüşten tutun gelir dağılımındaki iyileşmeye kadar, bununla birlikte insanımızın maddi ve manevi refahı ile ilgili birçok sürece de olumlu etkileri olacaktır. Yok olma noktasına gelen mesleki eğitim 12 yıllık kesintili ve zorunlu eğitim sayesinde uluslararası piyasalarda rekabet edebilecek niteliklere kavuşacak ve donanımlı bir işgücünün yetiştirilmesine zemin hazırlayacaktır” dedi.

Demokrat  Eğitimciler Sendikası

Keyword : 4+4+4de Halk Yanlış Bilgilendiriliyor haberi , 4+4+4de Halk Yanlış Bilgilendiriliyor oku , 4+4+4de Halk Yanlış Bilgilendiriliyor konusu , 4+4+4de Halk Yanlış Bilgilendiriliyor hakkında , 4+4+4de Halk Yanlış Bilgilendiriliyor manşeti , 4+4+4de Halk Yanlış Bilgilendiriliyor perde arkası , 4+4+4de Halk Yanlış Bilgilendiriliyor olayı , 4+4+4de Halk Yanlış Bilgilendiriliyor son dakika , 4+4+4de Halk Yanlış Bilgilendiriliyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com