09.03.2012 - 04:57
Okunma (1635)
Yorum (0)
Paylaş

Teknik Öğretmenlerin Feryadı

Teknik Öğretmenlerin Feryadı

Gönül isterdi ki bu mektubu biz teknik öğretmenler, teşekkür etmek için yazalım; ama ne yazık ki son çare olarak bir feryad olarak yazıyoruz.

 

Başbakanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’a ,

 

 

Milli Eğitim Bakanımız sn. Ömer DİNÇER'e ve kamuoyuna saygılarımızla ;

 

 

 

 

Her fırsatta meslek lisesinin öneminden bahseden, teknik öğretmenlere pozitif ayrımcılık sözü veren, meslek lisesi memleket meselesidir diyen, meslek liselerinin eğitimdeki payını %65'e çıkarma hedefi koyan, Türkiye’deki tüm liseleri anadolu ve meslek liselerine dönüştürmeye başlayan Milli Eğitim Bakanlığı;  çeşitli bahaneler göstererek 13 yıldır mesleki ve teknik öğretmen alımı yapmıyor, öğretmen atama dönemlerinde atadığı teknik öğretmen sayısı bazı bölümlerde sıfır bazı bölümlerde 3-5-15 gibi küçük rakamlar oluyor.

 

 

Yetkili makamlar teknik öğretmenlerin bu mağduriyetini gidermek için hiçbir çaba göstermiyor. Hatta mağduriyeti gidereceği yerde, teknik ve meslek liseleri 10. Sınıflar da norm ders saati yönetmeliğini değiştirerek öğrenci guruplarına düşen öğrenci sayısını artırıp öğretmen sayısını azaltarak, yeni mağduriyetler yaratıyor.

 

 

Tüm bu zulmün başlangıç noktası 1998 yılında imam hatip liseleri uygulanmaya başlanan katsayı zulmetine bizimde ortak edilmemizle başlayan bir süreç idi. Ne olup bittiğini anlamadan kendimizi içinde bulduğumuz bu zulmet tek bize değil ülkenin tüm kaynaklarına iş gücüne vurulan bir darbe oldu sokaklarımız niteliksiz mesleksiz işsizlerle doldu hükümetimiz anlık programlarla kanayan yarayı durduramadı 19-20 yaşına gelmiş ve hiç bir vasfı olmayan gençler 3-5 aylık kurslarla mesleki eğitim verilerek iş gücüne katmaya çalışıyoruz netice onlarca vasıfsız insanımız hükümetimizden iş bekliyor .

 

 

Asıl sorun işşizlik değil mesleksizliktir.

 

 

Eğitime vurulan bu darbeden dolayı hâlâ kendimize gelemedik aynı darbeyi yiyen imam hatip liseleri öğretmenlik taban puanları "0" gördüğü bir dönemde meslek ve teknik branşlar her atama dönemimde 3-5-15 gibi verilen kadrolarla kalakaldık. Sanayi ve üretimimizin doruğa çıkacağı bir dönemde mesleki ve teknik öğretmenlerin bu haykırışları uygulanan politikaların bir eksikliği değilmi sanayici ve iş adamları bir yanda teknik eleman beklerken diğer yanda onları yetiştirecek bizler bekletilerek ülkenin yetişmiş insan gücü kaynağı israfa uğramıyor mu ?.

 

 

Ayrıca meslek liselerinde ücretli öğretmen adı altında 2 yıllık önlisans programlarından mezun kişiler derslere girmekte bi önemli tahribatta orada olmaktadır . Meslek liselerinin yeni mezun teknik öğretmenlerle buluşması ve 70'li 80'lı yılların eğitimini almış emekliliği gelmiş bizlerden büyük hocalarımızın kadrolarının revize edilmesi genç dimaglarla yapılanması bu aşamaya bir canlılık getirecektir.

 

 

Gelinen bu noktada, bakanlığın ve yetkililerin 13 yıldır bu soruna çözüm üretmemesinden, norm ders saati yönetmeliğindeki son değişiklikten, öğretmen atama dönemlerinde mesleki ve teknik öğretmenlere kadro ayrılmamasından , yetkililerin bu mağduriyeti görmezden gelmesinden ve bizlere karşı ilgisizliğinden son derece rahatsız olduğumuzu, dayanacak sabrımızın kalmadığını belirtmek istiyoruz.

 

 

Biz Türkiye Cumhuriyeti' nin 13 yıldır ataması yapılmayan mesleki ve teknik öğretmenleri olarak, bu devletin üvey evladı değil, birer vatandaşı olduğumuza göre; yetkililerin ve milli eğitim bakanlığının 13 yıldır unuttuğu teknik öğretmenleri hatırlamasını, öğretmen atama dönemlerinde teknik öğretmenlerin mağduriyetini giderecek miktarda kadro ayrılmasını istiyoruz.

Keyword : Teknik Öğretmenlerin Feryadı haberi , Teknik Öğretmenlerin Feryadı oku , Teknik Öğretmenlerin Feryadı konusu , Teknik Öğretmenlerin Feryadı hakkında , Teknik Öğretmenlerin Feryadı manşeti , Teknik Öğretmenlerin Feryadı perde arkası , Teknik Öğretmenlerin Feryadı olayı , Teknik Öğretmenlerin Feryadı son dakika , Teknik Öğretmenlerin Feryadı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com