08.03.2012 - 19:05
Okunma (1497)
Yorum (0)
Paylaş

Zorunlu Eğitim 4 Yıl Değil 12 Yıl

Zorunlu Eğitim 4 Yıl Değil 12 Yıl

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemiyle Türkiye'de zorunlu eğitimin 4 yıla çekilmediğini, 12 yıla çıkarıldığını söyledi.

 

 

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, ''Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi'' tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, CHP'nin zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması teklifine ilişkin yaptırdığı araştırmayı nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, Dinçer, CHP'nin ''araştırma'' diyerek kamuoyunun önüne sunduğu şeyin, metodolojik olarak ele alındığında hiç bir değer ifade etmeyeceğinin görüleceğini söyledi.

Çelik, şunları söyledi:

"Türkiye'de zorunlu zorunlu eğitim 4 yıla çekilmiyor, zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılıyor. Türkiye'de zorunlu eğitim 12 yıla çıkarıldığı için 12 yıl boyunca kesintisiz bir eğitim sistemi çok katı sonuçlar doğuracağı endişesiyle kademeli hale getiriliyor. '4+4+4' demek Türkiye'de eğitim sisteminin 12 yıla zorunlu olarak çıkarılması, 12 yıl boyunca çağ nüfusundaki bütün çocuklarımızın öğrenimine devam etmek zorunda kalmaları, ama buna karşın da 12 yıllık kesintisiz katı bir sistem yerine '4+4+4' şeklinde daha esnek bilgiye, tercihe, gelişim şartlarına uygun olarak programın yeniden tanzim edileceği anlamına geliyor. O açıdan bakıldığında kamuoyuna yanlış bilgiler verildiğini, yanlış bilgiler üzerinden tartışma yapıldığını ifade etmek lazım."

Dinçer, ''Bu meselenin imam hatip okullarını açmak üzere yapıldığına dair tartışmalar ve ideolojik zemin üzerinde görüşmeler yapmak yerine, dünyanın hangi ülkesinde 12 yıl boyunca kesintisiz bir eğitim olduğunu göstersinler, biz onun üzerinden kararlarımızı gözden geçirelim'' diye konuştu.

Bakan Dinçer, ''12 yıl katı bir sistem yerine dünyadaki gelişmelere uygun bir şekilde daha esnek bir model için hazırlık yapıyoruz. Bütün çalışmaları bu çerçevede değerlendirmekte yarar var'' dedi.

Keyword : Zorunlu Eğitim 4 Yıl Değil 12 Yıl haberi , Zorunlu Eğitim 4 Yıl Değil 12 Yıl oku , Zorunlu Eğitim 4 Yıl Değil 12 Yıl konusu , Zorunlu Eğitim 4 Yıl Değil 12 Yıl hakkında , Zorunlu Eğitim 4 Yıl Değil 12 Yıl manşeti , Zorunlu Eğitim 4 Yıl Değil 12 Yıl perde arkası , Zorunlu Eğitim 4 Yıl Değil 12 Yıl olayı , Zorunlu Eğitim 4 Yıl Değil 12 Yıl son dakika , Zorunlu Eğitim 4 Yıl Değil 12 Yıl

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com