
Ortaokullar İlkokullardan Ayrılacak!
Ortaokullar İlkokullardan Ayrılacak!
Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim modeli 4+4+4’ün Meclis’ten geçmesiyle birlikte 2012-2013 eğitim döneminde devreye girecek projelerini tek tek kamuoyuna duyuruyor.
Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 yeni eğitim sisteminin hayata geçmesiyle birlikte ortaokulları ilkokullardan ayıracak.
Böylece ilk 4’ten sonra öğrenci ortaokula başlayacak. Bakanlık ortaokulda esnek eğitim sistemini devreye sokacak ve öğrencinin okullar arasında yatay geçişi mümkün olabilecek. Eğer öğrenci mesleki ve teknik ortaokuluna başlamış ise duruma göre imam hatip veya düz ortaokula geçebilecek.
Öğrenci meslek bölümleri arasında da geçiş yapabilecek. Öğrenciye 4+4’ten sonra verilen sertifika çıraklık eğitiminde yeterli olacak. Bu belge öğrencinin geçici olarak diploması yerine geçecek.
Böylece öğrenci hem bölümünü okuyacak hem de bölümüyle ilgili staj yapabilecek. Ancak öğrenci diplomayı 12 yıldan önce alamayacak. Ayrıca Bakanlık okullardaki din kültürü dersini haftada bir saatten 3 saate çıkaracak.
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı din dersi kitapları üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. Yeni eğitim dönemiyle okullarda okutulması planlanan yeni kitaplara yeni konular eklendiği belirtiliyor.
personelmeb
Keyword : Ortaokullar İlkokullardan Ayrılacak! haberi , Ortaokullar İlkokullardan Ayrılacak! oku , Ortaokullar İlkokullardan Ayrılacak! konusu , Ortaokullar İlkokullardan Ayrılacak! hakkında , Ortaokullar İlkokullardan Ayrılacak! manşeti , Ortaokullar İlkokullardan Ayrılacak! perde arkası , Ortaokullar İlkokullardan Ayrılacak! olayı , Ortaokullar İlkokullardan Ayrılacak! son dakika , Ortaokullar İlkokullardan Ayrılacak!
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.
Güncel Haberler
- FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA
- TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Ya..
- Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor
- Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!
- Çiftçiye Kredi Muslukları Sonuna Kadar Açılacak
- Bursa'da Zaman
- Öğretmenlerin 2017 Yılı Sınav Görevi Ücretleri
- Kar geri geliyor
- Yarıyıl tatili başlıyor
- Kıtalararası yaya yolu için çalışmalar başladı
- Cumhurbaşkanı Fındık Konusunda Bilgilendirilmemiş
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri ..
- Müfredatın paydaşların görüşüne açılmış olması öne..
- Nöbet ücreti, 2017'de, 3 saat üzerinden verilecek
Yorumlanan Haberler
KEKEZHOCA67
16.11.2012 - 14:01
DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktüatilla kaya
04.09.2012 - 15:22
Alan Değişikliğinde Çerçeve Geniş Tutulmalıdı..zırterenköy
15.08.2012 - 09:11
Mutsuz Eden Meslekler Hangisi?kekez hoca 67
10.08.2012 - 15:23
Üniversiteye Giriş Sistemi Değişiyorkekez hoca 67
07.08.2012 - 08:32
Dinçer: Yeni Sistemle Öğrenciler Dershaneye G..