19.04.2010 - 14:47
Okunma (1519)
Yorum (0)
Paylaş

TV'de ilaç reklamlarının önü açılıyor

RTÜK Kanun Tasarısı’nın ‘Belirli Ürünlerin Ticari İletişimi’ başlıklı 12’inci maddesinde yapılan değişiklikle televizyonlarda ilaç reklamının önü açılıyor. Sağlık Bakanlığı ve bazı sağlıkçılar düzenlemeye karşı çıktı.

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere sağlıkçılar ise ilacın bu şekilde reklamına karşı çıkıyor. Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, Meclis’e gönderilecek olan RTÜK Kanun Tasarısı ile ilaçta reklamın önünün açılmasına tepki gösterdi.

 

REÇETESİZ İLAÇLARDA SORUN VAR

 

Reçetesiz ilaç satışının zararına değinen Çolak, “TBMM’ye sevk edilmek üzere imzaya açılan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Kanun Tasarısı Taslağı ile yine reçetesiz ilaçların reklamının önünün açılmaya çalışıldığı görülmektedir. Söz konusu taslağın 12’inci maddesinde, reçeteye tabi olmayan ilaç ve tedavilerin belirli ilkelere dayanarak reklamının yapılabileceği yönünde bir düzenleme yapılmak istenmektedir” dedi.

 

Sağlık Bakanlığı’nan TRT Reklam Yönetmeliği’nde yapılmak istenen benzer düzenlemeye karşı çıkarak ilaçta reklamın yapılamayacağını belirttiğini ifade eden Çolak “Tüm bu nedenlerle Türk Eczacıları Birliği olarak, bu sağlıksız girişimin bir an önce geri çekilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

STAR

Keyword : TV'de ilaç reklamlarının önü açılıyor haberi , TV'de ilaç reklamlarının önü açılıyor oku , TV'de ilaç reklamlarının önü açılıyor konusu , TV'de ilaç reklamlarının önü açılıyor hakkında , TV'de ilaç reklamlarının önü açılıyor manşeti , TV'de ilaç reklamlarının önü açılıyor perde arkası , TV'de ilaç reklamlarının önü açılıyor olayı , TV'de ilaç reklamlarının önü açılıyor son dakika , TV'de ilaç reklamlarının önü açılıyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com