08.03.2012 - 01:03
Okunma (1614)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlerin Evrak Çilesi Son Bulmalıdır

Öğretmenlerin Evrak Çilesi Son Bulmalıdır

 

 

Derslere planlı girmenin önemi ve gerekliliği yadsınamaz. Ancak bu planları öğretmenlere hazırlatmaya dönük mevcut uygulama gereksizdir.

 

Öncelikle, ders kitapları okul türlerine göre içeriklendirilmelidir. Örneğin bir Fen Lisesi öğrencisiyle bir Endüstri Meslek Lisesi öğrencisinin -hem o dersin haftalık saat sayısı hem de öğrenci düzeyi bakımından- aynı hacimdeki ders kitabıyla ders işlemesi anlamsız ve yararsızdır. Yıllık planlarsa ders kitabı içinde basılı olmalıdır. Günlük plan kaldırılmalı, yerine ünite planı kullanılmalı ve bu planlar da ders kitapları içinde, ünite başında yer almalıdır. Öğretmen, kendi sınıfının düzeyine göre bu “çerçeve planlar” üzerinde gereken ekleme ve çıkarmaları zaten yapacaktır.

 

Rehberlik ve Eğitsel Kulüp dersleri için de Bakanlıkça ders kitapları hazırlanmalıdır. Bu derslerin de yıllık ve ünite planları ders kitaplarında basılı olmalıdır.

 

Öğrencilere devletçe ücretsiz olarak dağıtılan ders kitapları kimi okullardaki öğretmenlere verilmemektedir. Yurdumuzun istisnasız bütün okullarındaki öğretmenlere bir ders kitabı bir de Öğretmen Kılavuz Kitabı ücretsiz olarak takdim edilmelidir.

 

 

Öğretmenlerin gereksiz evrak kalabalığı ve kağıtçılık (papokrasi) anlayışı içinde boğulmasına bir son verilmelidir.

 

 

 

H. Cem KANIBİR

 

Türkbilimci

 

Atasen Genel Başkanı

Keyword : Öğretmenlerin Evrak Çilesi Son Bulmalıdır haberi , Öğretmenlerin Evrak Çilesi Son Bulmalıdır oku , Öğretmenlerin Evrak Çilesi Son Bulmalıdır konusu , Öğretmenlerin Evrak Çilesi Son Bulmalıdır hakkında , Öğretmenlerin Evrak Çilesi Son Bulmalıdır manşeti , Öğretmenlerin Evrak Çilesi Son Bulmalıdır perde arkası , Öğretmenlerin Evrak Çilesi Son Bulmalıdır olayı , Öğretmenlerin Evrak Çilesi Son Bulmalıdır son dakika , Öğretmenlerin Evrak Çilesi Son Bulmalıdır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com