08.03.2012 - 01:02
Okunma (1548)
Yorum (0)
Paylaş

Sendikalı Çalışanla Sendikasız Çalışanın Aynı Kefeye Konmasına da Karşıyız!..

Sendikalı Çalışanla Sendikasız Çalışanın Aynı Kefeye Konmasına da Karşıyız!..

Sendika Aidatının Devlet Tarafından Ödenmesine Karşıyız! Ama Sendikalı Çalışanla Sendikasız Çalışanın Aynı Kefeye Konmasına da Karşıyız!..

 

Bilindiği üzere Anamuhalefet Partisine mensup bir grup Milletvekili, sendika üyesi kamu görevlilerine sendika ödeneği veya bir başka deyişle toplu görüşme primi ödenmesine esas teşkil eden 375 sayılı KHK’nin -5473 sayılı Kanunun 1’nci maddesiyle eklenen- Ek 4’üncü maddesinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne müracaat etmiş, Anayasa Mahkemesi de, ilgili Kanun Hükmünde Kararnamenin 5473 Sayılı Kanunun 1’nci maddesiyle eklenen- Ek 4’üncü maddesini iptali etmiştir.

 

Yine bilindiği üzere kararın Resmi Gazetede yayımlanmasından sonra Maliye Bakanlığı kararın yayımlandığı tarihi takip eden Kasım 2009 ayı maaşlarından başlamak üzere söz konusu ödemeyi yapmayı durdurmuştur.

 

Sendikalı çalışanın sendikasız çalışanla aynı veya daha az gelir elde etmesinin dünyada bir benzeri bulunmamaktadır. Zaten mevcut yasayla toplu sözleşme hakkını fiili olarak kullanamayan sendikalı çalışanlar sırf bu yüzden dahi mağdur duruma düşmüş bulunmaktadırlar. Bizler Sendika aidatlarının Devlet tarafından ödenmesine zaten başından beri karşıydık. Fakat Sendikalı çalışanlarla sendikasız çalışanların eşit ücret almalarına veya sendikalı çalışanların sendikasız çalışanlardan daha az ücret almasına da karşıyız.

 

Hükümetin iptal edilen bu 375 sayılı KHK’nin -5473 sayılı Kanunun 1’nci maddesiyle eklenen- Ek 4’üncü maddesini bir tarafa bırakıp, Sendika üyesi çalışanların mali durumlarını iyileştirmek üzere derhal yeni bir adım atmasını bekliyoruz. Konuyla ilgili olarak sendikamız çalışmalarına başlamış bulunmakta ve gerek Başbakanlık Makamına, gerekse Maliye Bakanlığına görüş yazısını en kısa zamanda iletecektir.

Keyword : Sendikalı Çalışanla Sendikasız Çalışanın Aynı Kefeye Konmasına da Karşıyız!.. haberi , Sendikalı Çalışanla Sendikasız Çalışanın Aynı Kefeye Konmasına da Karşıyız!.. oku , Sendikalı Çalışanla Sendikasız Çalışanın Aynı Kefeye Konmasına da Karşıyız!.. konusu , Sendikalı Çalışanla Sendikasız Çalışanın Aynı Kefeye Konmasına da Karşıyız!.. hakkında , Sendikalı Çalışanla Sendikasız Çalışanın Aynı Kefeye Konmasına da Karşıyız!.. manşeti , Sendikalı Çalışanla Sendikasız Çalışanın Aynı Kefeye Konmasına da Karşıyız!.. perde arkası , Sendikalı Çalışanla Sendikasız Çalışanın Aynı Kefeye Konmasına da Karşıyız!.. olayı , Sendikalı Çalışanla Sendikasız Çalışanın Aynı Kefeye Konmasına da Karşıyız!.. son dakika , Sendikalı Çalışanla Sendikasız Çalışanın Aynı Kefeye Konmasına da Karşıyız!..

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com