07.03.2012 - 11:48
Okunma (1585)
Yorum (0)
Paylaş

Yıllık ve Mazeret İzinlerinde Ek Ders Sorunu Çözüldü(!)

Yıllık ve Mazeret İzinlerinde Ek Ders Sorunu Çözüldü(!)

25 Şubat 2011 tarihli ve 27857 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 Sayılı Torba Kanunla 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda bazı değişiklikler yapılmıştı. Bu değişikliklerden birisi de 657 Sayılı Kanunun 104.maddesinin E fıkrasında yapılan değişiklikti.

Bu düzenleme özellikle eğitimcilerimiz açısından önemliydi. Düzenlemede,

 

Mazeret izni (Madde 104) – (Değişik: 13/2/2011-6111/106 md.)

E) Yıllık izin ve mazeret izinleri sırasında malî haklar ile sosyal yardımlara dokunulmaz.

 

denmiştir. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı bu kadar açık bir düzenleme karşısında bile eğitimcilerimizin yıllık izin ve mazeret izinlerinde mali haklarını(Ekders) ödememiştir. Bunun üzerine bazı sendikalar konuyu yargıya taşımışlardır.

 

Yasa koyucu bu tartışmaya son vermiştir. Artık açılan davalara da gerek kalmamıştır. Bakın bu soruna nasıl bir çözüm(!) bulunmuştur.104. maddenin E fıkrası 11.10.2011 tarihli ve 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilerek;

 

Mazeret izni (Madde 104) – (Değişik: 13/2/2011-6111/106 md.)

E) Yıllık izin ve mazeret izinleri sırasında fiili çalışmaya bağlı her türlü ödemeler hariç malî haklar ile sosyal yardımlara dokunulmaz.

 

şekline dönüştürülerek tartışmalara son verilmiş yani çözüm(!) bulunmuştur. Görüldüğü gibi ilgili fıkraya “fiili çalışmaya bağlı her türlü ödemeler hariç” ibaresi eklenerek eğitimcilerimizin yıllık izin ve mazeret izinleri sırasında ekders almaları tamamen engellenmiştir. İlgili davanın bu tarihten sonraki(11.10.2011) önemi de kalmamıştır.

 

Bu düzenlemeden sonra cefakâr eğitimcilerimize söyleyebileceğimiz tek bir şey olabilir: Diğer sorunlarınızın bu şekilde çözülmemesi dileğiyle…

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Yıllık ve Mazeret İzinlerinde Ek Ders Sorunu Çözüldü(!) haberi , Yıllık ve Mazeret İzinlerinde Ek Ders Sorunu Çözüldü(!) oku , Yıllık ve Mazeret İzinlerinde Ek Ders Sorunu Çözüldü(!) konusu , Yıllık ve Mazeret İzinlerinde Ek Ders Sorunu Çözüldü(!) hakkında , Yıllık ve Mazeret İzinlerinde Ek Ders Sorunu Çözüldü(!) manşeti , Yıllık ve Mazeret İzinlerinde Ek Ders Sorunu Çözüldü(!) perde arkası , Yıllık ve Mazeret İzinlerinde Ek Ders Sorunu Çözüldü(!) olayı , Yıllık ve Mazeret İzinlerinde Ek Ders Sorunu Çözüldü(!) son dakika , Yıllık ve Mazeret İzinlerinde Ek Ders Sorunu Çözüldü(!)

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com