20.04.2010 - 12:12
Okunma (1571)
Yorum (0)
Paylaş

Doğuş Otomotiv 2009 Kârının Yüzde Yüzünü Tasarruftan Sağladı

Doğuş Otomotiv, tüm dünya ve Türkiye'yi etkisi altına alan ekonomik kriz döneminde tasarruf ve verimli yönetim anlayışı ile 30,5 milyon TL kâr etti. 2009 yılı konsolide ciro tutarı 2 milyar 129 milyon 485 bin TL olan Doğuş Otomotiv 50 Bin 789 adet satış gerçekleştirdi.

 

Otomotiv sektörü değer zincirinin her halkasında faaliyet gösteren, 15 markayı bünyesinde barındıran, 80'den fazla model ve 500'den fazla buluşma noktası ile Türkiye'nin lider otomotiv distribütörü olan Doğuş Otomotiv, 2009 yılına ait finansal sonuçlarını ve ekonomik değerlendirmelerinin yanı sıra 2010 yılına ait öngörülerini, 7 Nisan 2010 Çarşamba günü Grand Hyatt'ta gerçekleştirilen basın toplantısı ile açıkladı.

 

Global ve ulusal ekonomik gelişmelerle ilgili analizlerini paylaşarak söze başlayan Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar "A.B.D'den başlayarak tüm dünyaya yayılan; özellikle 2009 yılında kendisini hissettiren finansal kriz Türkiye ve Türk otomotiv sektörünü de etkisi altına almıştır. Birçok hükümet ekonomiyi canlandıracak çeşitli teşvik paketleri uygulamaya koymuş; küresel ölçekte parasal ve mali teşvik programları devreye alınmıştır. Bu önlemler ile 2009 yılının ikinci yarısından itibaren dünya ekonomisi toparlanma sürecine girmiştir. 2010 yılında da dünya ekonomisinde iyileşme eğilimi devam edecektir" dedi.

 

Finansal krizin Türkiye üzerindeki etkilerine dikkat çeken Acar: "2009 yılı hem Türkiye hem de dünya ekonomileri için kriz yılı olmuş; Türkiye'de iç ve dış talepte yaşanan daralma büyüme oranları açısından belirleyici olmuştur. Ancak Türkiye, 2001 yılında yaşamış olduğu finansal kriz, sonrasında oluşturduğu güçlü bankacılık sistemi ve düşük hane halkı borçluluk oranının etkisi ile 2009 krizine diğer dünya ülkelerine göre daha sağlam girmiştir. Türkiye, 2009 krizini iyi ve etkin bir şekilde yönetmiştir" dedi. 2010 yılında Türkiye ekonomisinde kademeli toparlanmanın yaşanmaya başladığını belirten Acar, bunun sonuçlarını özel tüketim harcamalarında ve sanayi istihdamında yaşanan artış ile görebildiklerini vurguladı.

 

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar: "Türkiye bundan sonra özellikle hizmet ihracatı ile rekabet avantajı yakalayacaktır... Biz Lozan'da D'Auto Suisse ile bu adımı attık."

 

Dünya ekonomilerinin 2009 yılında sektöre sağladıkları teşviklerde otomotivin lüks değil ihtiyaç olduğu gerçeğinden hareket edildiğini vurgulayan Aclan Acar sektör şirketlerinin de bu nedenlerle artık çok daha rekabetçi olduğunu aktardı. Aclan Acar, "Artık dünyada otomotiv sahiplik oranı önemli bir sosyo-ekonomik göstergedir. Hem kişi başına düşen yaşam kalitesinin hem de alım gücünün yansıması olarak kabul edilmektedir. Biz, yakın zamanda Türkiye'de de bu seviyelere geleceğimize inanıyoruz. Türk otomotiv pazarının ciddi bir potansiyeli bulunuyor. Bunu hem üretimle yakalanan ihracat fazlasından hem de Türkiye'nin kaliteli, nitelikli iş gücü kaynağı haline gelmesinden anlıyoruz. Türkiye'nin bu potansiyeli ne kadar erken açığa çıkarsa Türkiye ekonomisi için o kadar güçlü bir ivme yaratılır" dedi.

 

Doğuş Otomotiv Grubu olarak otomotiv değer zincrinin her halkasında bütünleşik (entegre) hizmet sunduklarına dikkat çeken Aclan Acar, "Doğuş Otomotiv'in eşsiz bir yapısı var. Biz otomotiv ile ilgili her tür hizmeti sunuyoruz ve bunu entegre bir şekilde yapıyoruz. Doğuş Otomotiv grubu olarak; distribütörlük, perakende, ikinci el, finans, filo kiralama, üretim, satış sonrası hizmetler ve araç muayene hizmetindeki ortaklığımız ile birlikte bakıldığında 2009 yılında 3 milyar TL'den fazla iş hacmi yarattık. Bu konuda sahip olduğumuz eşsiz yapı ve katma değerli hizmet kabiliyeti nedeni ile artık yurtdışına hizmet ihraç ediyoruz! Türkiye için bunun çok önemli bir nokta olduğuna inanıyorum. Dünyanın yeni ekonomik düzeninde, uzmanlar, katma değerli iş hacminin kaliteli hizmet ile sağlandığı fikrinde birleşiyorlar. Sahip olduğumuz nitelikli ve kaliteli iş gücü ve iyi yönetim bilgisi Türkiye'nin rekabet avantajı olacaktır. Lozan'da bulunan D'Auto Suisse ile biz bu adımı attık. Dünyaca ünlü bir Alman markasını, isviçre'de satan Türk şirketi olmaktan gurur duyuyoruz"dedi.

 

Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu: "Henüz doygunluğa ulaşmamış Türkiye otomotiv sektörü önemli bir büyüme potansiyeli barındırıyor."

 

Keyword : Doğuş Otomotiv 2009 Kârının Yüzde Yüzünü Tasarruftan Sağladı haberi , Doğuş Otomotiv 2009 Kârının Yüzde Yüzünü Tasarruftan Sağladı oku , Doğuş Otomotiv 2009 Kârının Yüzde Yüzünü Tasarruftan Sağladı konusu , Doğuş Otomotiv 2009 Kârının Yüzde Yüzünü Tasarruftan Sağladı hakkında , Doğuş Otomotiv 2009 Kârının Yüzde Yüzünü Tasarruftan Sağladı manşeti , Doğuş Otomotiv 2009 Kârının Yüzde Yüzünü Tasarruftan Sağladı perde arkası , Doğuş Otomotiv 2009 Kârının Yüzde Yüzünü Tasarruftan Sağladı olayı , Doğuş Otomotiv 2009 Kârının Yüzde Yüzünü Tasarruftan Sağladı son dakika , Doğuş Otomotiv 2009 Kârının Yüzde Yüzünü Tasarruftan Sağladı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com