06.03.2012 - 19:08
Okunma (1574)
Yorum (0)
Paylaş

Tüm Eğitimciler Ayağa KALKIN!

Tüm Eğitimciler Ayağa KALKIN!

Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaya koymayı düşündüğü 4+4+4 eğitim süresi tuzaklarla dolu. Türk Eğitim-Sen olarak bizler gerek basın açıklamaları ile , gerek el ilanları ile , gerekse internet sitelerimizde sistemin eğitimcilere kurulmuş en büyük tuzaklardan bir tanesi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz şu günlerde.

 

Türk Eğitim-Sen’in çırpınışlarına karşılık EBS ise aksini savunarak Milli Eğitim Bakanlığının yanında olmaktadır.

 

Birçok konuda olduğu gibi 4+4+4 eğitim süresi ile ilgilide eğitimci yazar MAHİYE MORGÜL somut saptamalar yaparak sistemin deşifre olmasında aktif görev almaktadır.

 

 

İşte o Tespitler

 

 

Artık BEŞ YILLIK ANAOKULU geliyor, hazırlık sınıfıyla birlikte beş yıl, 5-9 yaş arası.

 

Bu yaşların anaokuluna göre sınıf öğretmeni şöyle temin edilecek.

 

 

a-Sınıf öğretmenlerine önümüzdeki yaz tatilinde seminer verilerek onlara 5-6 yaş grubunda öğretmenlik nasıl yapılır, bu öğretilecek. Ki, bu durum sertifikalı öğretmenliktir.

 

 

b-Ana okulu öğretmenlerine önümüzdeki yaz tatilinde seminer verilerek onlara okuma-yazma nasıl öğretilir, bu öğretilecek. Ki, bu da sertifikalı öğretmenliktir. Yani, sınıf ve anaokulu öğretmeni mezun eden fakülteler artık yok demektir.

 

Sınıf öğretmenlerinin elinden 4. ve 5. sınıflar alınacak, bu sınıflarda dört ana dersi branş öğretmenleri verecek, diğer dersleri seçmeli ders şeklinde çocuklar piyasadan satın alabilecekler.

 

Bu bölümde sorun, şimdiki 4-5.sınıf ana derslerini kim verecek? Bakanlığa bunu sorunuz.

 

 

Ancak, şimdiki ana okulu öğretmenleri aynı zamanda sınıf öğretmeni olursa, sınıf öğretmeni de aynı zamanda anaokulu öğretmeni olursa… KADROLAR ŞİŞECEK, Çok sayıda öğretmene kapı gösterilecek.

 

 

Geçirildiğimiz Yaşam Boyu Piyasacı Parçalı Müfredat sisteminde yaşayacağımız sorunlar artık sadece piyasacı mantıkla çözülecektir, KAMUCU DEVLET yok artık!

 

 

NEVTES

Keyword : Tüm Eğitimciler Ayağa KALKIN! haberi , Tüm Eğitimciler Ayağa KALKIN! oku , Tüm Eğitimciler Ayağa KALKIN! konusu , Tüm Eğitimciler Ayağa KALKIN! hakkında , Tüm Eğitimciler Ayağa KALKIN! manşeti , Tüm Eğitimciler Ayağa KALKIN! perde arkası , Tüm Eğitimciler Ayağa KALKIN! olayı , Tüm Eğitimciler Ayağa KALKIN! son dakika , Tüm Eğitimciler Ayağa KALKIN!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com