06.03.2012 - 00:08
Okunma (1793)
Yorum (0)
Paylaş

Doğuda Çalışan Sınıf Öğretmenleri Arsa Ve Ev Bakmaya Başlasın..

Doğuda Çalışan Sınıf Öğretmenleri Arsa Ve Ev Bakmaya Başlasın..

 

              Atılan başlık ilk bakışta garip gelebilir fakat açıklamaları okuduktan sonra sizde durumun ciddiyetini anlayacaksınız. Çünkü Sınıf öğretmenleri elleri kolları bağlanmış bir şekilde başlarına gelecek vahim durumu seyretmekten başka bir şey yapamıyor. Kesintisiz Eğitim ‘’4+4+4 KESİNTİLİ BİR EĞİTİM SÜRECİDİR’’ başlığı altında sendikamızca değerlendirilmiştir. Biz burada 4+4+4’ün il dışı atamalarında sınıf öğretmenlerini ne derece olumsuz etkilediği yönünü belirtmek istiyoruz. 2010 yılında yapılan rotasyon affı ile başlayan bu süreç 4+4+4 ile tavan yaptı. Bakanlık en son hamlesiyle(4+4+4) sınıf öğretmenlerine son darbeyi vurdu. Artık Sınıf öğretmenlerinin il dışı atamasının gerçekleşmesi hayal diyebiliriz. Felaket tellallığı yaptığımızı düşünebilirsiniz ama hayır! Söylenenler gerçeğin ta kendisi. Peki neden? Açıklayalım

     

            Birincisi rotasyon affı. Başta şunu söyleyelim. Batıda görev yapan öğretmenlerimiz bu söylediklerimize alınmasınlar. Eğer bu ülkede eşitlik varsa ve biz buna inanıyorsak alınmamaları da gerekiyor. Şöyle bir hesap yapacak olursak rotasyon affı 06/05/2010 da yapılmıştı. Tekrar rotasyon  için 2014’ü beklemek gerekiyor.(tabi yeni bir af daha olmaz ise)Bu da ne demek ? Öğretmenlerin tekrar rotasyon olmasına iki yıl daha var demek. Doğudaki öğretmenlerin görev süreleri dolduktan sonra il dışı tayin isteyebilmeleri için batıda görev yapan öğretmenlerin rotasyon ile doğu görevlerini yapmaya gelmeleri, bu şekilde de batı illerinde de boşluk olması gerekiyor. Tabi ki bu olması gerekenlerin hepsi rotasyon affı ile hayal oldu. Akıllara zarar bir af ile ülkemizdeki eşitlik ilkesi bakanlığımız tarafından kökten silinmiş oldu. Bu uygulamadan bütün branşlar etkilenmiş fakat yine en çok etkilenen Sınıf öğretmenleri olmuştur. En son yapılan iller arası yer değiştirme minimum puanlara bakılırsa bu durum daha net gözükecektir.

 

          İkincisi ve en vahim olanı ise 4+4+4’ün Doğudaki Sınıf Öğretmenlerine vuracağı darbedir. Kavgalarıyla meşhur sendikalarımızdan iki tanesi 5.sınıftan dolayı oluşacak norm fazlası durum yüzünden kavga etmektedirler. Fakat doğuda çalışan Sınıf Öğretmenlerinin geleceği kimsenin umurunda bile değildir. Kimse onların ne olacağını gündemine bile almamaktadır. Rotasyon affında  düşünülmeyen sınıf öğretmenleri burada da umursanmamaktadır. Böyle bir norm fazlası oluşması demek o ilde sınıf öğretmeninin fazla olması demek. Bu da orada sınıf öğretmeni ihtiyacının olmaması demektir. İşte burada bu soruyu sormak lazım. Doğuda çalışan sınıf öğretmenleri nasıl ve nereye tayin isteyecekler? Batıdan doğuya gelen yok ve hatta batıda fazla sınıf öğretmeni var. Evet burada başlığımızı yineliyoruz. Doğuda çalışan sınıf öğretmenleri arsa ve ev bakmaya başlasınlar. Çünkü onların il dışı tayin olmalarının görünen tabloda imkanı yoktur. Bakanlığımızın bu konuda ne yapacağı ise merakla beklenmektedir.

 

           Buradan bakanlığımıza sesleniyoruz. Eş özründe il ve ilçe emrini kaldırarak öğretmenlerimizin aile bütünlüğünü bozdunuz. Bu şekilde de psikolojilerini mi bozmaya çalışıyorsunuz? Her sözünüzde öğretmenlik mesleğinin öneminden bahsediyorsunuz. Peki bu mesleği yapan öğretmenlerimizin hiç mi önemi yok? Öğrencilerini mutlu etmek için elinden gelen her şeyi yapan öğretmenlerimizin de mutlu ve huzurlu olmaya hakları vardır. Yapılan yanlışlıkların düzeltilmesini umut ediyor, düzeltilmemesi durumunda Eğitim-Söz-Sen olarak mücadelemizi sürdüreceğimize SÖZ veriyoruz.

 

 

 

 

                                                                                                           Süleyman ŞAFAK

 

                                                                                                             Eğitim-Söz-Sen

 

                                                                               Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Keyword : Doğuda Çalışan Sınıf Öğretmenleri Arsa Ve Ev Bakmaya Başlasın.. haberi , Doğuda Çalışan Sınıf Öğretmenleri Arsa Ve Ev Bakmaya Başlasın.. oku , Doğuda Çalışan Sınıf Öğretmenleri Arsa Ve Ev Bakmaya Başlasın.. konusu , Doğuda Çalışan Sınıf Öğretmenleri Arsa Ve Ev Bakmaya Başlasın.. hakkında , Doğuda Çalışan Sınıf Öğretmenleri Arsa Ve Ev Bakmaya Başlasın.. manşeti , Doğuda Çalışan Sınıf Öğretmenleri Arsa Ve Ev Bakmaya Başlasın.. perde arkası , Doğuda Çalışan Sınıf Öğretmenleri Arsa Ve Ev Bakmaya Başlasın.. olayı , Doğuda Çalışan Sınıf Öğretmenleri Arsa Ve Ev Bakmaya Başlasın.. son dakika , Doğuda Çalışan Sınıf Öğretmenleri Arsa Ve Ev Bakmaya Başlasın..

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com