05.03.2012 - 18:24
Okunma (1763)
Yorum (0)
Paylaş

Kente Özel Meslek Lisesi

Kente Özel Meslek Lisesi

 

MEB’in yeni çalışmasına göre, meslek liseleri artık bulunduğu şehrin sanayisi ile bağlantılı eğitim verecek. Ayrıca yeni açılacak okullar da organize sanayi bölgeleri yakınında olacak.

 

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, meslek liselerinde değişikliğe gidiyor. Meslek liselerinde artık bulundugu şehrin sanayisine bağlı bölümler açılacak ve yeni yapılacak olan meslek liseleri ise organize sanayi bölgelerinin yakınına kurulacak. Bakanlık üst düzey yetkililerinden edinilen bilgiye göre, okulların müdürleri, sanayiciler ile işbirliği yapacak ve öğrencilere staj imkanı sağlanacak.

 

Sanayi yüzde 35 gelişecek

 

Yetkililer, 81 ilin İl Milli Eğitim Müdürlerinin sanayicilerle görüşerek, hangi alanda ara elemana ihtiyaç duyulduğu konusunda veriler toplayacaklarını söyledi. Bu veriler doğrultusunda meslek okulları bölümleri ve kontenjanlar belirleneceğini dile getiren yetkililer, İl Milli Eğitim Müdürlerinin de bulundukları ilin valileri ile ortak çalışarak yeni açılacak meslek okulları için hayırseverlerden destek isteyeceklerini kaydetti. Uygulamanın 2023 yılına kadar Türk sanayisine yüzde 35 katkı sağlayacağı ve en az 3 milyon kişiye istihdam sağlanacağı düşünülüyor.

 

SINAVLAR KAMERAYLA İZLENECEK

 

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, güvenlik önemleri kapsamında bu yıl bin sınav salonunun kameralar ile gözetleneceğini söyledi. ‘2012 YGS Bilgilendirme Toplantısı’ için Bursa’da olan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, her yıl Ankara’da gerçekleştirilen toplantıların, bundan sonraki süreçte daha verimli olması için bölgelerde gerçekleştirileceğini belirtti. Sınavlardaki kopya çekme vakalarının en aza indirilmesi için 2011 yılında 100 salonun kamera ile denetlendiğini belirten Demir, 2012 yılında ise bu sayının bine çıkacağını ifade etti. Bilgilendirme toplantılarının üçüncüsünün Bursa’da gerçekleştirildiğini söyleyen Demir, toplam 6 toplantı gerçekleştirileceğini  ifade etti.

stargazete

AHMET FATİH ERTURAN ANKARA

Keyword : Kente Özel Meslek Lisesi haberi , Kente Özel Meslek Lisesi oku , Kente Özel Meslek Lisesi konusu , Kente Özel Meslek Lisesi hakkında , Kente Özel Meslek Lisesi manşeti , Kente Özel Meslek Lisesi perde arkası , Kente Özel Meslek Lisesi olayı , Kente Özel Meslek Lisesi son dakika , Kente Özel Meslek Lisesi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com