05.03.2012 - 18:19
Okunma (2296)
Yorum (0)
Paylaş

5'inci Sınıfa Geçişte Sınav Var Mı?

5'inci Sınıfa Geçişte Sınav Var Mı?

TBMM Milli Eğitim Kültür ve Gençlik Spor Komisyonu bugün AK Parti Milletvekili Nabi Avcı başkanlığında toplanıyor.

 

Komisyon, 12 yıllık zorunlu eğitim teklifini nihai sonuca bağlayacak. Seçmeli derslerin başlayacağı 5. sınıf öncesi sınav olup olmayacağı tartışılırken, Alt Komisyon Başkanı AK Partili Fikri Işık 'sınav yok' güvencesi vardı. Işık, 'Aksine, mümkünse 8. sınıftaki SBS'yi kaldırmak istiyoruz' dedi.

 

 

SEÇMELİ SANAT DERSİ

Sadece birkaç geri kalmış ülkede kesintisiz eğitim olduğunu belirten Işık şu bilgileri verdi: Yeni sistemde bir çocuk fen lisesine gitmemişse bile seçmeli fen dersleri alabilecek. Öğrenci sosyal ağırlıklı eğitim görüyorsa, sayısal, dil ağırlıklı ya da sanat ağırlıklı dersleri seçebilecek. Böylece en cazip okullar gibi bir anlayış azalacak. Yani bir öğrenci seçtiği dersten pişman olursa o bedeli hayatı boyunca ödemeyecek'

 

 

DERT O OLSA

Işık, 'ana komisyonda önerge' sinyali verdi: 'Teklife ilkokuldan ortaokula geçilirken merkezi sınav yapılmayacağını eklemek gerekebilir. Hedefimiz sadece üniversite öncesinde sınav.'

Işık, tartışmaları da yorumladı: İmam hatip okulları, 8 yıllık kesintisiz eğitimle kapatıldı. Eğitimi kesintili hale getirdiğinizde otomatik olarak açılıyor. Dert sadece imam hatip olsa niye bu kadar uğraşalım? Kesintisiz eğitim diye bir garabeti getirdiler. Tevhdi-i Tedrisat'ın 4. maddesi bize imam hatipler için ilkokul açma yetkisi bile veriyor. Ama bizim derdimiz bu değil! Derdimiz, eğitim sistemimize çağdaş projeksiyon sunmak.

Ebru TOKTAR ÇEKİÇ

 

 

personelmeb

Keyword : 5'inci Sınıfa Geçişte Sınav Var Mı? haberi , 5'inci Sınıfa Geçişte Sınav Var Mı? oku , 5'inci Sınıfa Geçişte Sınav Var Mı? konusu , 5'inci Sınıfa Geçişte Sınav Var Mı? hakkında , 5'inci Sınıfa Geçişte Sınav Var Mı? manşeti , 5'inci Sınıfa Geçişte Sınav Var Mı? perde arkası , 5'inci Sınıfa Geçişte Sınav Var Mı? olayı , 5'inci Sınıfa Geçişte Sınav Var Mı? son dakika , 5'inci Sınıfa Geçişte Sınav Var Mı?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com