05.03.2012 - 08:54
Okunma (1756)
Yorum (0)
Paylaş

Kart Aidatı Bekleyenlere Kötü Haber

Kart Aidatı Bekleyenlere Kötü Haber

 

TBB, kredi kartı aidatlarıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

 

 

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), kredi kartı aidatlarıyla ilgili olarak tüketicilerin yanlış bilgilendirildiğini savunarak, "Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin kararının, kredi kartı ücretlerinin yasal dayanağının bulunmadığı ve kart hamillerinin son 10 yılda ödedikleri kart ücretlerini bankalardan geri talep edebileceklerine imkan verildiği şeklinde yorumlanması söz konusu değildir. Kredi kartı hizmeti bankalar için riskin yanı sıra bir maliyet de gerektiriyor" dedi.

 

RRİSK VE MALİYETİ İÇERİYOR

 

Bu çerçevede, bazı müşterilerin ödedikleri kredi kartı ücretlerinin kendilerine iadesi için bankalara başvurduklarının gözlemlendiği belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi: "Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin kredi kartı ücretlerine ilişkin yerleşik kararlarında, bankalar gördükleri hizmetin uygun bir karşılığını isteme hakkına sahip. Bankaların bu maliyeti kredi kartı kullanıcılarına yansıtması doğal. Bankaların 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu hükümleri gereğince belirledikleri bir ücreti kart kullanıcılarından talep edebilecekleri öngörülmektedir."

 

SONUÇ FARKLI YORUMLANDI

 

Açıklamada, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin bozma kararında da esasa girilmediği için kart üyelik ücretinin alınıp alınmaması hususunun tartışılmadığı belirtilerek, şöyle denildi: "Kredi kartı sözleşmesi imzalanmış olması nedeniyle Borçlar Kanunu'nun 125. maddesindeki 10 yıllık zaman aşımı süresinin uygulanması, müşterilerin bankalara karşı olan kredi kartı borçlarını hiçbir şekilde etkilemiyor. Sonuç olarak; Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin kararının, kart ücretlerinin yasal dayanağının bulunmadığı ve kart hamillerinin son 10 yılda ödedikleri kart ücretlerini geri talep edebileceklerine imkan verildiği şeklinde yorumlanması söz konusu değildir."

 

 

habervaktim

 

Keyword : Kart Aidatı Bekleyenlere Kötü Haber haberi , Kart Aidatı Bekleyenlere Kötü Haber oku , Kart Aidatı Bekleyenlere Kötü Haber konusu , Kart Aidatı Bekleyenlere Kötü Haber hakkında , Kart Aidatı Bekleyenlere Kötü Haber manşeti , Kart Aidatı Bekleyenlere Kötü Haber perde arkası , Kart Aidatı Bekleyenlere Kötü Haber olayı , Kart Aidatı Bekleyenlere Kötü Haber son dakika , Kart Aidatı Bekleyenlere Kötü Haber

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com