04.03.2012 - 22:59
Okunma (1747)
Yorum (0)
Paylaş

Allah Rızası İçin !

Allah Rızası İçin !

Madem eğitime işletme mantığıyla bakmak moda oldu; o halde bilinmelidir ki performansı artıracak şey: 'fark edilmek' ve çalışanla çalışmayanın ayırt edildiği bir sistemdir. Motivasyon için sağlıklı ödül ve ceza sistemiyle liyakat esaslı görevde yükselme kesin şart kuraldır!

 

Aynı okuldasınız, siz çok çaba gösteriyorsunuz, kendinizi yırtıyorsunuz. Mesai arkadaşınız çok rahat, kendini hiç üzmüyor, dünya yansa umurunda değil, öğretmenliği ‘el ucuyla’ tutuyor.

 

Sizin hiçbir artınız yok, arkadaşınızın hiç eksisi yok. Hatta ağzı iyi laf yapıyorsa ve idareyle ilişkisi iyiyse sizden önde de olabiliyor.

 

Bilenle bilmeyenin, çalışanla çalışmayanın ayırt edildiği bir sistem yok. PYS, İKS neydi, ne oldu, neden çıktı belli değil.

 

Sicil endişesi yok, müfettiş kaygısı kalmadı, ceza müessesesi sadece şahsi ilişkilerde kullanılıyor, ödül mekanizması yok oldu.

 

Şu anki durum şu: Çalışan öğretmen sadece Allah rızası ve vicdanı için çalışıyor.

 

Adil Türk

 

Haber Kaynağı: www.personelmeb.net

Keyword : Allah Rızası İçin ! haberi , Allah Rızası İçin ! oku , Allah Rızası İçin ! konusu , Allah Rızası İçin ! hakkında , Allah Rızası İçin ! manşeti , Allah Rızası İçin ! perde arkası , Allah Rızası İçin ! olayı , Allah Rızası İçin ! son dakika , Allah Rızası İçin !

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com