
Eğitim Sil Baştan
Eğitim Sil Baştan
Eğitim yaşının bir yıl geri çekildiği 4+4+4 eğitim sisteminde ikinci kademe “Seçmeli dersler” dönemi olacak. Öğrenciler dört yıl boyunca seçimine göre sosyal, sayısal ya da dini yoğunluklu eğitim alarak, ortaöğretim programlarına hazırlanabilecek
Eğitim sisteminde 4+4+4’te yeni düzenlemenin ayrıntıları netleşiyor. Eğitim yaşı 1 yaş geri çekilirken, ilköğretim ikinci kademede öğrenciler ağırlıklı olarak seçmeli derslere yönlendirilecek. Üniversiteye girişte adayların ortaöğretim başarı puanı hesaplamasında da değişiklik yapılacak, okul başarı puanı barajı 12’den 30’a yükseltilecek.
Meslek lisesi kökenli adaylara kendi alanlarına ilişkin yaptıkları tercihlerde eklenen artı puanın katsayısı da 0.06’dan 0.04’e indirildi. Buna göre meslek lisesi kökenli adaylar kendi alanlarında tercih yaparken en fazla 30 puan alırken, yeni düzenlemeyle 20 puan alacaklar. Teklife eklenen yeni bir maddeyle söz konusu düzenlemeler 2013 yılında yapılacak üniversiteye giriş sınavında uygulanacak. Milli Eğitim Alt Komisyonu’nun aldığı kararla açıköğretim yani evde eğitim, 2. kademeden sonra (4+4’ten sonra) başlayacak. Evde eğitim görecek çocuklara “Bakanlar Kurulu” onayı ise tekliften çıkarılarak üst komisyona gönderildi.
2. KADEMEDE SEÇMELİ DERS
Öğrenciler ilköğretim 2. kademede ortaöğretim programlarına hazırlanmalarını destekleyecek seçmeli dersler alacak. Seçmeli dersleri ve içeriklerini Milli Eğitim Bakanlığı, yönetmelikle belirleyecek. Öğrenciler 5, 6, 7 ve 8. sınıfta seçmeli derslerde isterse sosyal, isterse sayısal alanda, isterse dini yoğunluklu eğitim alabilecek. Alt komisyonun MHP’li üyesi Özcan Yeniçeri sisteme 5+4+3 ola rak 12 yıl zorunlu ve kesintisiz olması yönünde muhalefet şerhi koydu.
OKUL BİNALARINA DÜZENLEME
Teklifte ilk 2 kademenin aynı binada verilmesi öngörülüyordu. Ancak 2 ve 3. kademenin aynı binada yapılması düzenlemesi yer almıyordu. Teklifte yapılan değişiklikle 2. ve 3. kademeler de aynı binalarda eğitim yapabilecek. Böylece ortaokul bölümü ile lise bölümü aynı binada olabilecek.
Keyword : Eğitim Sil Baştan haberi , Eğitim Sil Baştan oku , Eğitim Sil Baştan konusu , Eğitim Sil Baştan hakkında , Eğitim Sil Baştan manşeti , Eğitim Sil Baştan perde arkası , Eğitim Sil Baştan olayı , Eğitim Sil Baştan son dakika , Eğitim Sil Baştan
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.
Güncel Haberler
- FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA
- TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Ya..
- Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor
- Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!
- Çiftçiye Kredi Muslukları Sonuna Kadar Açılacak
- Bursa'da Zaman
- Öğretmenlerin 2017 Yılı Sınav Görevi Ücretleri
- Kar geri geliyor
- Yarıyıl tatili başlıyor
- Kıtalararası yaya yolu için çalışmalar başladı
- Cumhurbaşkanı Fındık Konusunda Bilgilendirilmemiş
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri ..
- Müfredatın paydaşların görüşüne açılmış olması öne..
- Nöbet ücreti, 2017'de, 3 saat üzerinden verilecek
Yorumlanan Haberler
KEKEZHOCA67
16.11.2012 - 14:01
DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktüatilla kaya
04.09.2012 - 15:22
Alan Değişikliğinde Çerçeve Geniş Tutulmalıdı..zırterenköy
15.08.2012 - 09:11
Mutsuz Eden Meslekler Hangisi?kekez hoca 67
10.08.2012 - 15:23
Üniversiteye Giriş Sistemi Değişiyorkekez hoca 67
07.08.2012 - 08:32
Dinçer: Yeni Sistemle Öğrenciler Dershaneye G..