03.03.2012 - 07:54
Okunma (1986)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitim Sil Baştan

Eğitim Sil Baştan

Eğitim yaşının bir yıl geri çekildiği 4+4+4 eğitim sisteminde ikinci kademe “Seçmeli dersler” dönemi olacak. Öğrenciler dört yıl boyunca seçimine göre sosyal, sayısal ya da dini yoğunluklu eğitim alarak, ortaöğretim programlarına hazırlanabilecek

 

Eğitim sisteminde 4+4+4’te yeni düzenlemenin ayrıntıları netleşiyor. Eğitim yaşı 1 yaş geri çekilirken, ilköğretim ikinci kademede öğrenciler ağırlıklı olarak seçmeli derslere yönlendirilecek. Üniversiteye girişte adayların ortaöğretim başarı puanı hesaplamasında da değişiklik yapılacak, okul başarı puanı barajı 12’den 30’a yükseltilecek.

 

Meslek lisesi kökenli adaylara kendi alanlarına ilişkin yaptıkları tercihlerde eklenen artı puanın katsayısı da 0.06’dan 0.04’e indirildi. Buna göre meslek lisesi kökenli adaylar kendi alanlarında tercih yaparken en fazla 30 puan alırken, yeni düzenlemeyle 20 puan alacaklar. Teklife eklenen yeni bir maddeyle söz konusu düzenlemeler 2013 yılında yapılacak üniversiteye giriş sınavında uygulanacak. Milli Eğitim Alt Komisyonu’nun aldığı kararla açıköğretim yani evde eğitim, 2. kademeden sonra (4+4’ten sonra) başlayacak. Evde eğitim görecek çocuklara “Bakanlar Kurulu” onayı ise tekliften çıkarılarak üst komisyona gönderildi.

 

2. KADEMEDE SEÇMELİ DERS

Öğrenciler ilköğretim 2. kademede ortaöğretim programlarına hazırlanmalarını destekleyecek seçmeli dersler alacak. Seçmeli dersleri ve içeriklerini Milli Eğitim Bakanlığı, yönetmelikle belirleyecek. Öğrenciler 5, 6, 7 ve 8. sınıfta seçmeli derslerde isterse sosyal, isterse sayısal alanda, isterse dini yoğunluklu eğitim alabilecek. Alt komisyonun MHP’li üyesi Özcan Yeniçeri sisteme 5+4+3 ola rak 12 yıl zorunlu ve kesintisiz olması yönünde muhalefet şerhi koydu.

 

OKUL BİNALARINA DÜZENLEME

Teklifte ilk 2 kademenin aynı binada verilmesi öngörülüyordu. Ancak 2 ve 3. kademenin aynı binada yapılması düzenlemesi yer almıyordu. Teklifte yapılan değişiklikle 2. ve 3. kademeler de aynı binalarda eğitim yapabilecek. Böylece ortaokul bölümü ile lise bölümü aynı binada olabilecek.

Keyword : Eğitim Sil Baştan haberi , Eğitim Sil Baştan oku , Eğitim Sil Baştan konusu , Eğitim Sil Baştan hakkında , Eğitim Sil Baştan manşeti , Eğitim Sil Baştan perde arkası , Eğitim Sil Baştan olayı , Eğitim Sil Baştan son dakika , Eğitim Sil Baştan

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com