03.03.2012 - 07:49
Okunma (1852)
Yorum (0)
Paylaş

Huzursuz Bacak Sendromu En Çok Uykuda Rahatsız Ediyor

Huzursuz Bacak Sendromu En Çok Uykuda Rahatsız Ediyor

Huzursuz bacak sendromu, "uyku veya istirahat sırasında genellikle bacaklarda ortaya çıkan huzursuzluk ve bunu takip eden hareket etme ihtiyacı ile kendini gösteren bir hastalık" olarak tanımlanıyor. Bayındır Hastanesi İçerenköy Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Cihangir Yurdoğlu, rahatsızlığın en çok bacaklarda görülmekle birlikte kollarda ve vücudun başka bölümlerinde de görülebileceğini söyledi.

 

Huzursuz bacak sendromlu hastalarda şikâyetler genellikle yirmili yaşlarda başlar. Arada sessiz geçen aylar hatta yıllar olabilir; ancak zaman içinde rahatsızlık ilerler. İkinci grupta rahatsızlıklar ise 40 yaşından sonra ortaya çıkar ve altta yatan bir başka hastalık bulunur. Bu durumda hekimler daha ayrıntılı tetkikler ister. En sık görülen neden ise demir eksikliğine bağlı kansızlıktır. Ailesinde bu sendrom bulunan kişilerde, hastalığın daha sık görülüyor olması, hastalık sebebinin genetik olabileceğini de düşündürür. Ayrıca diyabeti, böbrek yetmezliği, guatrı olan kişilerde, bazı nörolojik hastalıklarda, bacaklarında varis bulunanlarda da da gözlenir. Cihangir Yurdoğlu, yapılan çalışmaların hastalığın kadınlarda erkeklere göre iki misli daha fazla görüldüğünü aktarıyor. Yurdoğlu, hamileliğin özellikle son üç ayında bu sendromun ortaya çıkabildiğini belirtiyor. Kişiler çoğunlukla şikâyetlerini tarif etmekte zorlanır ve bu durumu "yanma, uyuşma, gerilme, karıncalanma, kaşınma, iğne batması" gibi terimlerle ifade etmeye çalışır.

 

AİLE-SAĞLIK

Keyword : Huzursuz Bacak Sendromu En Çok Uykuda Rahatsız Ediyor haberi , Huzursuz Bacak Sendromu En Çok Uykuda Rahatsız Ediyor oku , Huzursuz Bacak Sendromu En Çok Uykuda Rahatsız Ediyor konusu , Huzursuz Bacak Sendromu En Çok Uykuda Rahatsız Ediyor hakkında , Huzursuz Bacak Sendromu En Çok Uykuda Rahatsız Ediyor manşeti , Huzursuz Bacak Sendromu En Çok Uykuda Rahatsız Ediyor perde arkası , Huzursuz Bacak Sendromu En Çok Uykuda Rahatsız Ediyor olayı , Huzursuz Bacak Sendromu En Çok Uykuda Rahatsız Ediyor son dakika , Huzursuz Bacak Sendromu En Çok Uykuda Rahatsız Ediyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com