02.03.2012 - 13:19
Okunma (2121)
Yorum (0)
Paylaş

İdari Tatillerde Ek Dersin Kesilmesi Hakkaniyete Aykırıdır.

İdari Tatillerde Ek Dersin Kesilmesi Hakkaniyete Aykırıdır.

Mevcut düzenlemeler gereği mücbir sebeplerden kaynaklanan idari tatil günlerinde Öğretmenlerimizin ek ders ücretlerinin kesildiği ve bu şekilde mağdur oldukları bilinmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı İdari tatillerde ders yapılmaması durumunu öğretmenlerimiz aleyhine kullanmakta ve kayıp olarak geçen ders saatlerini ek derslerinden düşürmektedir. Öğretmenlerimizin mücbir sebeplerden sorumlu tutularak ek ders ücretlerinden mahrum bırakılmaları hakkaniyete aykırıdır.

 

 

Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konunun değerlendirilerek bir düzenleme yapılması ve mağduriyetlerin giderilmesi için Türk Eğitim-Sen olarak resmi bir yazı ile başvuru yaptık.İşte o yazı;

 

 

Sayı     :GMT.430.00/507      01/03/2012

Konu :İdari Tatillerde Ek Ders Ücreti

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

İlgi: Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar

Eğitim kurumlarında hava şartlarına bağlı olarak günlük tatiller yapıldığı, bu tatillerin hava şartlarına göre gerektiğinde uzatıldığı bilinmektedir. Mücbir sebeplerden kaynaklanan idarenin tek taraflı olarak aldığı tatil kararlarından kaynaklanan, bu tatillerden dolayı ders görevlerini fiilen yerine getiremeyen öğretmenler mağdur edilmektedir. Öğretmenlerin herhangi bir fiilinden kaynaklanmayan bu durum ek ders hesaplanmasında öğretmenlerin  aleyhlerine kullanılmaktadır. Şöyle ki; ilgi karar gereği bir hafta içerisinde iki günün idari tatil olması durumunda öğretmenin bir hafta boyunca girmesi gereken dersler toplanarak maaş karşılığı girmesi gereken ders saati bu toplamdan çıkartılmakta ve kalan saat var ise ek ders ücreti olarak ödenmektedir.

Takdir edileceği üzere öğretmenin hangi gün ek ders karşılığı hangi gün maaş karşılığı derslere girdiği yasal olarak belirlenmiş değildir. Dolayısıyla haftanın her günü ayrı ayrı hesaplanarak ek ders ücretinin belirlenmesi hem yasa koyucunun iradesine hem de hakkaniyete uygun olacaktır. Ancak mevcut uygulamada ek ders ücretleri haftalık olarak hesaplanarak öğretmenlerin aleyhine olacak şekilde mücbir sebeplerden dolayı tatil edilen günleri içine alan haftalarda neredeyse hiç ek ders ödenmemesi söz konusu olmaktadır. Dolayısıyla iklim olarak idari tatillerin yoğun yapıldığı bölgelerde öğretmenler kendilerinin hiçbir dahli olmadığı halde bu menfi uygulama ile mağdur edilmektedir.

Tamamen öğretmenlerimizin iradeleri dışında gelişen olaylar nedeni ile yapılamayan derslerden sorumlu tutularak ek ders ücretlerinden mahrum bırakılmaları hakkaniyete uygun bir durum değildir.

Bu anlamda Bakanlığınız tarafından ilgi ek ders esaslarında ek ders ücretlerinin daha önce olduğu gibi günlük olarak hesaplanacağı şeklinde bir düzenleme yapılması hususunda;

Gereğini arz ederiz.

 

 

 

 

 

M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN                                     İsmail KONCUK

Genel Mevzuat ve Toplu                                         Genel Başkan

Keyword : İdari Tatillerde Ek Dersin Kesilmesi Hakkaniyete Aykırıdır. haberi , İdari Tatillerde Ek Dersin Kesilmesi Hakkaniyete Aykırıdır. oku , İdari Tatillerde Ek Dersin Kesilmesi Hakkaniyete Aykırıdır. konusu , İdari Tatillerde Ek Dersin Kesilmesi Hakkaniyete Aykırıdır. hakkında , İdari Tatillerde Ek Dersin Kesilmesi Hakkaniyete Aykırıdır. manşeti , İdari Tatillerde Ek Dersin Kesilmesi Hakkaniyete Aykırıdır. perde arkası , İdari Tatillerde Ek Dersin Kesilmesi Hakkaniyete Aykırıdır. olayı , İdari Tatillerde Ek Dersin Kesilmesi Hakkaniyete Aykırıdır. son dakika , İdari Tatillerde Ek Dersin Kesilmesi Hakkaniyete Aykırıdır.

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com