01.03.2012 - 21:02
Okunma (1970)
Yorum (0)
Paylaş

Şef Seçer Gibi Şube Müdürü Seçilmez!

Şef Seçer Gibi Şube Müdürü Seçilmez!

 

Rotasyondan önce münhal ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrolarını doldurup, sonra rotasyon yapmak etik değil. Ahlaki de değil, hiçbir vicdan da kabul etmez.

 

Geçen haftanın bizler için en önemli gündem maddesi, münhal bulunan ilçe milli eğitim müdürlüklerine atama yapmak için Bakanlık tarafından CV lerin toplatılmasıdır. CV'lerin içerisinden seçerek ilçe milli eğitim müdürü atamak, herhalde bize özgü bir durumdur. Özel şirket mantığı ile yapılan personel alımlarında bile duyuru vardır. Şartları tutanlar bir komisyonun huzuruna ya da patronun karşısına çıkar, değerlendirilip öyle işe alınırlar. Bu kurumsallaşmış özel şirketlerde böyledir. Daha önce böyle bir uygulama yapılıyordu demek de yanlıştır. O zaman geçmişteki yanlış uygulamaları ortaya koyalım dönüp dönüp halimize şükredelim. İlerleme, değişim, gelişme nasıl olacak? Ben bu mantığı kabul etmiyorum. Dünyanın ve Ülkemizin geldiği yere bir bakalım!

 

 

***

 

 

Mayıs ayında yönetmeliğin çıkacağı yazılıp, çiziliyor. Yani bu kadrolar rotasyona tabi. Rotasyondan önce münhal ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrolarını doldurup, sonra rotasyon yapmak etik değil. Ahlaki de değil, hiçbir vicdan da kabul etmez. Rotasyona tabi kadrolar bir kaşık suda boğulmaya çalışılıyor, intibası uyandırılıyor.  Yangından mal mı kaçırıyoruz? Bu uygulama yasal mı diye sorarsanız, yasallığından hiçbir şüphe yok. Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğine göre bu atamalar çok rahat yapılabilir. Daha önceden de yapılabilirdi. Geçmişte de ilçe milli eğitim müdürleri O yönetmeliğe göre atandı. Ama tam dere geçilirken, paçalar sıvanmışken derenin suyunu arttırmak doğru değildir. Adaletli de değildir. Adaletin herkes için gerekli olduğunu bazen unutuyoruz.

 

 

***

 

 

İlçe müdürleri, okul yöneticileri gibi bir mahalleden öbürüne gitmeyecekler. Görünen en azından il değişikliğini yaşayacaklar. Bu kadroların yaş ortalaması 40'ın üzerindedir. Ve bu görevlere atanırken de böyle bir uygulamaya tabi tutulacaklarını bilmiyorlardı. Şimdi tam bavullarını hazırlarken kafalarda soru işareti bırakacak uygulamalar yapmak doğru değildir. En az mağduriyet yaşatılarak bu uygulama gerçekleştirilebilir. Bunun önünde hiçbir engel yok.

 

 

 

 

 

“Dernek Yazılarında Rotasyondan Bahsetmeyelim”

 

 

Rotasyon uygulaması hepimizin malumu 652 KHK de yer alıyor. Şunları duyduğum oluyor. Dernek yazılarında rotasyon çok yer alıyor ve bu hususta rahatsız oluyoruz diyenler var. Dernek yazılarında gündeme rotasyonun gelip gelmemesinin önemi yok! Çünkü bundan kaçınılmaz oldu. Temmuza kadar sessiz duralım, ucube bir yönetmelik ile herkesin yeri değişsin, bu uygulamayı mı bekleyelim. Yazılarda ertelensin diye yazıldığında erteleneceğini mi düşünüyoruz? İnanıyor musunuz? Ya da Dernek sayfasından boy boy rotasyonun doğru olmadığı yazılarını mı görmek istiyoruz? Okul yöneticisine, eğitim müfettişine rotasyon uygulanırken iyi idi size geldi mi kötü mü? Diye sormazlar mı adama! Yıllardır tayin isteyip atama yaptıramayan arkadaşlarımıza yazık değil mi? Ve hepsinden önemlisi, bu kadrolara atama ve nâkili siyasetin tekelinden çıkarmanın başka yolu var mı? Onun için bu konuda fikri olan arkadaşlar yazsın. Adaletli bir yönetmelik için düşündüklerimizi paylaşalım.

 

 

 

 

 

“TEÇSEN’e Katılmıyorum.”

 

 

Bu haftanın bir önemli konusu da TEÇSEN in şube müdürlüğü sınav başvuruları ile ilgili talebidir. Öncelikle şube müdürlüğünü GİH'teki diğer kadrolardan ayırmak gerekir. Farklı bir yönetmeliğinin olması lazım. Uygulamadaki yönetmelikle hizmetiçi eğitim kursu açmak, başka adaletsizlikleri de beraberinde getirecektir. Hiç kimse kızmasın! Şef seçer gibi şube müdür seçmeyi ben doğru bulmuyorum. Sonra başka da bir sıkıntı var. Hizmetiçi kurstan sonra atamalar problem olacaktır. Güçlü bir irade lazım. 5. Ve 6. Bölgeye şube müdürü ataması yapmak, kolay olmaz. Ayrıca rotasyon uygulamasından önce böyle bir kurs yapıp illere şube müdürü atamak rotasyona uğrayacak şube müdürlerine haksızlık olacaktır. Bu okul müdürlerinde maalesef uygulandı. Önce sınavı kazananlar atandı, boş yerler doldu. Sonra rotasyon yapıldı. Birçok okul müdürü mağdur oldu. Ben rotasyondan önce böyle bir uygulamayı doğru bulmuyorum.

 

Velhasılı rotasyon ile kalkıp rotasyonla yatıyoruz!

 

UEYDER

M.Akif MÜELLİFOĞLU

 

 

Keyword : Şef Seçer Gibi Şube Müdürü Seçilmez! haberi , Şef Seçer Gibi Şube Müdürü Seçilmez! oku , Şef Seçer Gibi Şube Müdürü Seçilmez! konusu , Şef Seçer Gibi Şube Müdürü Seçilmez! hakkında , Şef Seçer Gibi Şube Müdürü Seçilmez! manşeti , Şef Seçer Gibi Şube Müdürü Seçilmez! perde arkası , Şef Seçer Gibi Şube Müdürü Seçilmez! olayı , Şef Seçer Gibi Şube Müdürü Seçilmez! son dakika , Şef Seçer Gibi Şube Müdürü Seçilmez!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com