20.04.2010 - 12:03
Okunma (4790)
Yorum (0)
Paylaş

Atatürk ve Çocuk Fotoğrafları

4800 Atatürk fotoğrafından oluşan zengin bir koleksiyona sahip olan sanatçı Hanri Benazus, kitaplarından 15'nin ve koleksiyonunda yer alan Atatürk Fotoğraflarından yaklaşık 200 tanesinin yer aldığı sergiyi Gaziantep'te açmasının temel sebebinin Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in sanat ve sanatçıya verdiği değerin yanı sıra eşsiz misafirperverliğinin olduğunu ifade etti.

 

Benazus, "Başkanımızın davetleri üzerine Rotterdam'da düzenleyeceğimiz sergiyi iptal ederek Cumhuriyet Çocuklarının en özel günü dolayısıyla bu sergiyi Gaziantep'te açmaya karar verdim. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Sadece bizi değil dünya milletlerini de etkilemiş, Özgürlük ve Bağımsızlık sembolü olarak Dünya liderleri arasında en ön sırada yerini almıştır. Bağımsızlık savaşı veren işgal altındaki milletler, cesaret ve kuvvetlerini Atatürk'ten alarak başarıya ulaşmışlar ve Atatürk'ün Bağımsızlık ve Kurtuluş Mücadelemizdeki başarıları destanlaşarak dilden dile dolaşmıştır" dedi.

 

Hanri Benazus, "Atatürk sadece savaşlarda başarılı bir asker değil, başarılı bir devlet ve siyaset adamı, Halk adamı ve hak adamı olarak da örnek bir insandır. Her defasında gücünü halktan aldığını yineleyen, halkla bağını hiç koparmayan, devlet yöneticilerini halkın efendisi değil hizmetkârı sayan müstesna bir liderdir.

 

Başarılarının temelinde sevgi vardır. Ona olan sevgi hiçbir zaman ölmemiş ve her zaman çoğalarak büyümüştür. Düşmanları bile onun bu yüceliği karşısında yenik düşmüş ve hayranlıklarını gizleyememişlerdir" diye konuştu.

 

Atatürk hayranlığı ve araştırmalarıyla tanıdığımız Hanri Benazus'un hazırladığı kitaplarda okuyacağınız satırlar bunun en güzel kanıtıdır.

 

Hanri Bazanus'un 21 Nisan'da saat 14.00'de açılışı yapılacak olan "Atatürk ve Çocuk Fotoğrafları Sergisi" 21-30 Nisan 2010 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Sergi Salonunda ziyarete açık olacaktır.

Keyword : Atatürk ve Çocuk Fotoğrafları haberi , Atatürk ve Çocuk Fotoğrafları oku , Atatürk ve Çocuk Fotoğrafları konusu , Atatürk ve Çocuk Fotoğrafları hakkında , Atatürk ve Çocuk Fotoğrafları manşeti , Atatürk ve Çocuk Fotoğrafları perde arkası , Atatürk ve Çocuk Fotoğrafları olayı , Atatürk ve Çocuk Fotoğrafları son dakika , Atatürk ve Çocuk Fotoğrafları

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com