01.03.2012 - 20:52
Okunma (1776)
Yorum (0)
Paylaş

Kaldırın Şu Bilgisayar Dersini!

Kaldırın Şu Bilgisayar Dersini!

Atamalardan Sonra Bir Bilgisayar Öğretmeninin İsyanı

 

Bugün yapılan atamalarda sonuç alıp atanan öğretmenlerin sevinci bir yana atanamayan öğretmenlerin hüznü de paylaşılmaya değer. Onlardan ilki bir bilgisayar öğretmeni. işte bizimle paylaştığı hikayesi:

 

3 Şubat 2012 tarihi ile öğretmen ataması yapıldı bazılarımız sevindi bazılarımız üzüldü ama bazıları var ki bu atama da atamayı sonuna kadar hak etmesine rağmen maalesef atanamadı...

 

Ben bilişim öğretmenliğinden bu sene mezun oldum. Kpss'den 86 küsür puan aldım bu puanı alınca başta çok sevinmiştim ama ağustos ayında yapılan 11 bin alımı görünce ve bilişim öğretmenliğine verilen 118 kişilik alımı görünce şok oldum. Ama yine de yılmadım mücadele ettim gerek mail gerek tweet yoluyla  bölümümüzün sorunlarını duyurmaya çalıştım. Ve sonunda şubat ayında 17 bin atama haberi geldi. Ortada Fatih projesi varken bilişim çağındayken teknoloji çağındayken bizim bölüme en az 250-300 kişi verirler diye düşünüp içimde yine büyük bir umut doğmuştu ama branş kontenjanları açlıklandığında bilişim öğretmenlerine yine büyük bir hayal kırıklığı yaşatılmıştı. 17 bin alımda kontenjan dağılımlarında çok büyük bir adeletsizlik yapılarak bilişim öğretmenlerine 143 kişi verildi ve bu %1 bile kapsamıyordu. Yine de umudumu kırmadım 2011 yılında Teknoloji tasarımdan bilişim öğretmenlerine verilen 3 öncelik yine devam eder diye düşünüyordum çünkü teknoloji tasarım öğretmenliğinden 386 kişi alınacaktı ve mezunlarının büyük bir bölümü de ağustos atamalarında atanmıştı. Şubat atamalarında bu bölümün çok fazla mezunu kalmamıştı. Ama bu hakkıda elimizden aldıklarını görünce gerçekten büyük bir şok yaşamıştım. Hemen gerekli yerleri aramamıza mail faks göndermemize, hatta memurlar nette bu konu haber yapmasına rağmen bizim sesimizi kimse duymadı ve bugün atama gününde 340 tane Teknoloji Tasarım Öğretmenliğinden boş kadro kalmasına rağmen ve bilişim öğretmenleri 86-85 atama beklenmesine rağmen bizlere oradan tercih etme hakkı tanınmadı ve bu kadrolar boş kaldı ve bizler bu puanlarla boşta kaldık. Şimdi soruyorum sizlere bu ben ve benim durumumda da olan bir çok bilişim öğretmenine yapılmış büyük bir haksızlık mı yoksa kader mi?

 

Ayrıca şunu da eklemek istiyorum;

 

Facebook, msn, twitter  takılan, bilgisayarda oyun oynayabilen yeni nesli bilgisayar biliyor diye  nitelendiren bakanımızın  aynı düşüncesiyle;

 

O zaman çocuklar okula gelmeden

 

*Türkçe konuşabiliyor, Türkçe'ye gerek yok

 

*Ufak tefek hesap yapabiliyor bakkala gidebiliyor, Matematiğe gerek yok

 

*Koşup zıplıyıp oynuyor, Beden Eğitimi'ne gerek yok

 

*Resim çizmeyi rahat  yapabiliyor, Resim dersine gerek yok

 

*Şarkı söyleyip mırıldanabiliyor, Müzik dersine de gerek yok genellemesi rahatlıkla yapılabilir.

O zaman bu dersler de kaldırılsın...

Keyword : Kaldırın Şu Bilgisayar Dersini! haberi , Kaldırın Şu Bilgisayar Dersini! oku , Kaldırın Şu Bilgisayar Dersini! konusu , Kaldırın Şu Bilgisayar Dersini! hakkında , Kaldırın Şu Bilgisayar Dersini! manşeti , Kaldırın Şu Bilgisayar Dersini! perde arkası , Kaldırın Şu Bilgisayar Dersini! olayı , Kaldırın Şu Bilgisayar Dersini! son dakika , Kaldırın Şu Bilgisayar Dersini!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com