01.03.2012 - 20:51
Okunma (2483)
Yorum (0)
Paylaş

Öğrencilerin Tiyatro ilgisi

Öğrencilerin Tiyatro ilgisi

 

 

Ereğli Belediyesi‘nin MEB ve ESK işbirliği sonucu kırsal kesimdeki ilköğretim okullarında Sahnelenen,’’Akıllı Soytarı’’ oyunu ilgiyle izleniyor.

 

Zonguldak Ereğli-Ereğli Belediyesinin Kültürel etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ereğli Sanat Kurumu ile İşbirliği sonucu tiyatro sevgisinin yaygınlaştırılması projesi büyük ilgi görüyor. ‘’Akıllı Soytarı’’ oyunu köy ve beldelerdeki İlköğretim Okullarında sahneleniyor.

 

Tiyatro kültürünün kırsal kesimden kent merkezine kadar yaygınlaştırmayı hedefleyen Ereğli Belediyesinin projesi başarıyla uygulanıyor. Tiyatroya gitme imkanı bulunmayan ilköğretim okulu öğrencilerini tiyatroyla buluşturmak ve tiyatro sevgisini geliştirmeye yönelik proje, kapsamında bugüne kadar altı ayrı yerleşim biriminde ‘’Akıllı Soytarı’’ sahnelendi. Senaristliğini Fikret Terzi’nin yaptığı, Cihangir Amca’nın yönettiği oyunda tiyatroya gönül verenler rol alıyor. Daha önce Armutçuk, Bayat Kurtlar, Kızılcapınar ve Gökçeler İlköğretim Okullarında sahnelenen ,’’Akıllı Soytarı’’ geçtiğimiz hafta Armutçuk Madenci İlköğretim Okulu'nda sahne aldı. Öğrenciler neşeli bir gün geçirdiler.

 

 

Yönetmen Amca, tiyatroya gelme şansları olmayan çocuklara gitmeye karar vererek oluşan projeye en büyük desteği Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’tan aldıklarını belirtti. ‘’Oyunlarımızı ücretsiz oynuyoruz. Çocuklar bizim gözbebeklerimiz. Onlar bizim umutlarımız. Köylere ulaşmaktan çok gururluyuz, çok mutluyuz. Bundan sonra yedi yerleşim biriminde daha oyunu sergileyeceğiz.‘’ dedi.

 

 

 

 

Keyword : Öğrencilerin Tiyatro ilgisi haberi , Öğrencilerin Tiyatro ilgisi oku , Öğrencilerin Tiyatro ilgisi konusu , Öğrencilerin Tiyatro ilgisi hakkında , Öğrencilerin Tiyatro ilgisi manşeti , Öğrencilerin Tiyatro ilgisi perde arkası , Öğrencilerin Tiyatro ilgisi olayı , Öğrencilerin Tiyatro ilgisi son dakika , Öğrencilerin Tiyatro ilgisi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com