01.03.2012 - 18:52
Okunma (1759)
Yorum (0)
Paylaş

Türk Eğitim Sen'den Zorunlu Eğitim Önerisine Destek

Türk Eğitim Sen'den Zorunlu Eğitim Önerisine Destek

Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya, "Zorunlu eğitimin 8 yıldan, 12 yıla çıkarılması olumlu bir gelişmedir. Zorunlu eğitim süresinin artırılması, çağ nüfusun tamamının okullu olması ve eğitimini sürdürmesi açısından...

 

Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya, "Zorunlu eğitimin 8 yıldan, 12 yıla çıkarılması olumlu bir gelişmedir. Zorunlu eğitim süresinin artırılması, çağ nüfusun tamamının okullu olması ve eğitimini sürdürmesi açısından son derece önemlidir." dedi.

 

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, Türkiye'de 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim yerine, 12 yıllık kesintili zorunlu eğitim getiren yasa teklifi tartışıldığını hatırlattı. Zorunlu eğitimin 8 yıldan, 12 yıla çıkarılması olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Çetinkaya, ancak, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması yeterli olmadığını, bu sürenin 13 seneye çıkarılması gerektiğini kaydetti.

 

Arif Çetinkaya,"Zorunlu eğitim okul öncesi ile birlikte 13 yıl olmalıdır. Yasa teklifinde fiziki alt yapının yetersiz olması gerekçesiyle okul öncesinin kapsam dışı bırakılması büyük bir hatadır. Bilindiği gibi zaten Milli Eğitim Bakanlığı 71 ilde okul öncesini zorunlu hale getirmişti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Strateji Raporu'nda, 2013 yılında okul öncesi eğitimin 81 ilde zorunlu olacağı, ifade edilmektedir. Hal böyleyken, bu teklif Milli Eğitim Bakanlığı’na sorulmadan mı hazırlanmıştır? Yoksa Bakanlık okul öncesi eğitimin zorunlu olmasından vaz mı geçmiştir? Bu soruların cevabı verilmelidir." diye konuştu.

 

 

"BU MODEL 4+4+4 ŞEKLİNDE DEĞİL, 1+5+3+4 ŞEKLİNDE OLMALIDIR"

 

"Okullarda alt yapı yetersizliğinden yakınmak yerine ya da okul öncesinin zorunlu olmasından vazgeçmek yerine çözüm üretmek, gücü ve mali imkânları elinde bulunduran iktidarın asli görevidir." diyen Çetinkaya, şunları aktardı: "Türk Eğitim-Sen olarak, zorunlu eğitimin kesintili olmasına karşı değiliz. Ancak bu model 4+4+4 şeklinde değil; 1+5+3+4 şeklinde olmalıdır. Çünkü; 4+4+4 şeklindeki model binlerce sınıf öğretmenini norm fazlası durumuna düşürecektir. Sınıf öğretmenleri norm fazlası duruma düşerken, bunun karşılığında binlerce branş öğretmeni ihtiyacı doğacaktır. Resmi rakamlara göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın şu anda 126 bin öğretmen açığı vardır. 4+4+4 şeklindeki model öğretmen ihtiyacını daha da artıracak ve okullar öğretmensiz kalacak, Bakanlık öğretmen açığını ücretli öğretmen istihdamına ağırlık vererek gidermeye çalışacaktır. Bu da okullarda eğitim-öğretimin kalitesinin düşmesi, verimin azalması, öğrencilerimizin dünya yarışında çok gerilerde kalmasına neden olacaktır. Kesintili eğitim öğrencilerin mesleki ve teknik eğitime yönlendirilmesi açısından olumlu sonuçlar doğurabilecektir. Çocukların okul havasını soluması, eğitimlerini öğretmenlerin gözetiminde sürdürmesi, kız çocuklarının okula gönderilmesi çok önemlidir. ne yazık ki bu teklifle çocuk gelinlerin sayısı artacak, çocuk işçiliğine meşru zemin kazandırılacaktır. Ayrıca belirtmek isteriz ki, teklifte katsayı eşitleme düzenlemesi ve meslek liseleriyle düz liseler arasındaki katsayı farkının kaldırılmasını büyük bir memnuniyetle karşılamaktayız. Yıllardır hiçbir bilimsel ve pedagojik yönü olmayan katsayı zulmünün kaldırılması, meslek lisesi öğrencilerimizi rahatlatacak ve onların da üniversiteli olabilmesi için eşit koşullarda yarışmasını sağlayacaktır. Görüşlerimiz doğrultusunda yasa teklifinin yeniden gözden geçirilmesi ülkemizin eğitim geleceği açısından büyük önem taşımaktadır."

 

 

 

Keyword : Türk Eğitim Sen'den Zorunlu Eğitim Önerisine Destek haberi , Türk Eğitim Sen'den Zorunlu Eğitim Önerisine Destek oku , Türk Eğitim Sen'den Zorunlu Eğitim Önerisine Destek konusu , Türk Eğitim Sen'den Zorunlu Eğitim Önerisine Destek hakkında , Türk Eğitim Sen'den Zorunlu Eğitim Önerisine Destek manşeti , Türk Eğitim Sen'den Zorunlu Eğitim Önerisine Destek perde arkası , Türk Eğitim Sen'den Zorunlu Eğitim Önerisine Destek olayı , Türk Eğitim Sen'den Zorunlu Eğitim Önerisine Destek son dakika , Türk Eğitim Sen'den Zorunlu Eğitim Önerisine Destek

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com