01.03.2012 - 18:42
Okunma (1860)
Yorum (0)
Paylaş

Uykusuzluğa İyi Gelen Gıdalar

Uykusuzluğa İyi Gelen Gıdalar

Uykusuzluk, birçok insanın hayatı boyuncamutlaka bir dönem yaşadığı bir sorun. Bu sorunu gıdalarla çözmek mümkün. İşte uyku getiren gıdalar;

Dr. Melek Kandemir, hafif şikayetleri olan kişilerin, evde kendilerinin uygulayabilecekleri birkaç basit öneriyle bu uykusuzluk durumundan kurtulabileceklerini belirtti.

 

Kandemir “Yatmadan önce, uykuyu teşvik eden, triptofan bakımından zengin olan gıdalar, ılık süt, ceviz, fındık gibi kabuklu kuru yemişler, muz, bal ve yumurta tüketmek uykuya dalmanızı kolaylaştırabilir.

 

Ayrıca karbonhidrat bakımından zengin gıdalar kanda uykuya teşvik edici madde olan triptofanı artırır. Yatmadan önce az miktardamısır gevreği/ tahıl ve süt, yoğurt ve kraker, ekmek ve peynir gibi besinlerden atıştırmak uykunuzun gelmesini kolaylaştırabilir” dedi.

 

Kaynak:haberinvakti

Keyword : Uykusuzluğa İyi Gelen Gıdalar haberi , Uykusuzluğa İyi Gelen Gıdalar oku , Uykusuzluğa İyi Gelen Gıdalar konusu , Uykusuzluğa İyi Gelen Gıdalar hakkında , Uykusuzluğa İyi Gelen Gıdalar manşeti , Uykusuzluğa İyi Gelen Gıdalar perde arkası , Uykusuzluğa İyi Gelen Gıdalar olayı , Uykusuzluğa İyi Gelen Gıdalar son dakika , Uykusuzluğa İyi Gelen Gıdalar

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com